Onana rondt eindelijk overstap naar Internazionale af

Reacties

Internazionale heeft na lang wachten de komst van André Onana bevestigd. De 26-jarige doelman is transfervrij overgenomen van Ajax, waar hij in het voorbije seizoen was uitgegroeid tot persona non grata. 

Onana rondt eindelijk overstap naar Internazionale af
© Pro Shots

Het nieuws komt niet als een verrassing, maar heeft wel lang op zich laten wachten. In oktober werd al duidelijk dat de Kameroense keeper op weg was naar Inter. Hij kwam er met Ajax niet uit over de verlenging van zijn aflopende contract en dus kon hij transfervrij vertrekken.

Voor Onana kwam het voorbije seizoen een einde aan zijn dienstverband van ruim vijf jaar in Amsterdam. De doelman kwam in januari 2015 over vanuit de jeugd van Barcelona en veroverde onder Peter Bosz een basisplaats onder de lat. De jaren daarop speelde hij ruim tweehonderd wedstrijden voor Ajax, tot hij in januari vorig jaar geschorst werd na het vinden van verboden middel furosemide in zijn lichaam.

Tijdens die schorsing deed Ajax nog pogingen om de verbintenis van Onana te verlengen, maar beide partijen kwamen er niet uit. Afgelopen zomer lonkte een transfer naar Olympique Lyonnais, maar de Kameroener zag daar uiteindelijk toch van af. In de slotfase van het seizoen kwam Onana, tot boosheid van de fans van Ajax, nog wel in actie. Zowel bij de Amsterdammers als in de nationale ploeg maakte hij daarbij niet de meest betrouwbare indruk.

Nu gaat het avontuur van Onana verder bij Inter. De Nerazzurri maken niet bekend voor hoeveel jaar de doelman, de eerste Afrikaanse keeper uit de geschiedenis van Inter, heeft getekend. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.