Onana ondergaat medische keuring bij Internazionale

Reacties

Andre Onana is dinsdag in Milaan gesignaleerd. De 25-jarige keeper van Ajax ondergaat een medische keuring bij Internazionale.

Onana ondergaat medische keuring bij Internazionale

Onana is komende zomer transfervrij en mag daarom praten met wie hij wil. Het is al een tijdje duidelijk dat de keeper zijn aflopende contract niet zal verlengen en al lange tijd werd de Kameroener in verband gebracht met Internazionale.

De keeper maakt geen deel uit van het trainingskamp dat Ajax momenteel belegt in Portugal omdat hij vanaf komend weekeinde met Kameroen actief is op het toernooi om de Afrika Cup.

De Amsterdammers wilden graag de contractuele samenwerking met Onana voortzetten om zo in elk geval een transferbedrag veilig te stellen, maar de keeper 'loopt' nu uit zijn contract.

Bij Onana werd eind oktober 2020 tijdens een out of competition-controle het verboden middel furosemide aangetroffen in zijn urine, nieuws dat in februari 2021 bekend werd. De doelman stelde dat hij per ongeluk een medicijn van zijn vrouw had genomen, toen hij op zoek was naar een aspirine.

Ajax hoopte op een voorwaardelijke straf, maar de UEFA was onverbiddelijk en schorste Onana voor negen maanden. Het sporttribunaal CAS verlaagde de sanctie naar zes maanden, waarna de sluitpost in september de training kon hervatten. In het Champions League-duel met Besiktas vierde Onana eind november zijn rentree. Remko Pasveer is dit seizoen de eerste keeper van Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.