Onana neemt afscheid van Ajax: 'Ik heb alles gegeven voor dit shirt'

Reacties

Andre Onana heeft in een bericht op social media afscheid genomen van Ajax en zijn supporters. De doelman vertrekt transfervrij uit Amsterdam en kijkt terug op 'een prachtige reis' van zeven jaar.

Onana neemt afscheid van Ajax: 'Ik heb alles gegeven voor dit shirt'
© Pro Shots

Onana (26) kwam in januari 2015 binnen bij Ajax en maakte anderhalf jaar later, in augustus 2016, zijn debuut in het eerste elftal. Het was de eerste van in totaal tot 213 officiële wedstrijden voor het Amsterdamse vlaggenschip. Onana stond vorig jaar maanden buitenspel vanwege een dopingschorsing en keerde dit seizoen nog even terug onder de lat. Op dat moment bleek zijn relatie met een flink deel van de Ajax-aanhang al behoorlijk bekoeld.

De verwachting is dat Onana verdergaat bij Internazionale, al is die transfer nog altijd niet officieel gemaakt. Onana vertrekt met goede herinneringen uit Amsterdam. 'Een prachtige reis van zeven jaar komt ten einde', schrijft hij. 'Ik arriveerde met de illusie van een kind, met het verlangen om alles te geven voor deze historische club. Nu vertrek ik als een man met het goede gevoel dat ik alles heb gegeven voor dit shirt: van de eerste tot de laatste dag.

'We hebben geleden en gehuild, maar we hebben ook gelachen en samen magische momenten gevierd', richt Onana zich tot de Ajax-fans. 'Ik ben niet langer in staat om jullie te beroeren met mijn reddingen, maar mijn hart zal altijd bij jullie zijn. Er bestaat geen succes zonder falen. Er bestaat geen geluk zonder het overwinnen van verdriet. Speciale dank aan zij die mij altijd gesteund hebben, in goede en slechte tijden.'

Onana vond het een eer om Ajacied te zijn. 'Nu is het tijd om een nieuwe weg in te slaan', besluit de goalie. 'Ik weet niet of ik de beste ben geweest, maar ik weet wel dat ik altijd mijn best heb gedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.