Onana kan Cillessen evenaren, Feyenoord sinds 1995 foutloos in Sittard

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Deze keer aandacht voor de negende speelronde, de laatste voor de oktoberse interlandperiode.

Onana kan Cillessen evenaren, Feyenoord sinds 1995 foutloos in Sittard
© Pro Shots.
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 2
Ajax
Ajax

• ADO Den Haag won geen enkele van de laatste zestien competitieduels met Ajax (G5, V11). De laatste keer dat de Hagenaars van de Amsterdammers wonnen in de Eredivisie dateert van maart 2011 (3-2).

• Ajax kreeg dit seizoen minder corners tegen dan iedere andere ploeg in de Eredivisie (20). ADO maakte relatief gezien de meeste treffers uit een hoekschop (30% - 3 van 10).

• Michiel Kramer was alleen tegen Excelsior (6), SC Cambuur (5) en Vitesse (5) direct betrokken bij meer competititegoals dan tegen Ajax (4), maar won nog nooit van de Amsterdammers in de Eredivisie (G3, V9).

 André Onana kan voor het eerst sinds november 2018 in drie competitieduels op rij de nul houden (toen 5). Lukt dit, dan evenaart hij het aantal clean sheets van Jasper Cillessen voor Ajax in de Eredivisie (46).

Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
4 - 2
Feyenoord
Feyenoord

• Feyenoord pakte de volle buit in de laatste zeven Eredivisie-duels op bezoek bij Fortuna Sittard. De laatste keer dat de Rotterdammers in Sittard punten verspeelden, was in november 1995 (1-0 nederlaag).

• De tegenstanders van Fortuna Sittard noteerden dit Eredivisie-seizoen in totaal 262 balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied, meer dan bij elke andere ploeg.

Podcast over Feyenoord: 'Niet fit en bestuurlijk geen visie'

• Amadou Ciss won dit Eredivisie-seizoen meer kopduels dan iedere andere speler (34), maar kwam tot slechts één kopbal op het vijandelijke doel (2 doelpogingen met het hoofd in totaal).

• Van alle Eredivisie-spelers die dit seizoen meer dan twintig dribbels aangingen, noteerde niemand zo'n hoog slagingspercentage als Luis Sinisterra (25 van de 36 dribbels succesvol – 69,4%).

PSV
PSV
4 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

• PSV is sinds de laatste nederlaag tegen VVV-Venlo in 1976 al 31 competitieduels ongeslagen tegen de Limburgers (W26, G5). Tegen geen enkele club was PSV ooit langere ongeslagen in de competitie.

• VVV-Venlo kwam niet tot scoren in de laatste vijf competitieduels in het Philips Stadion. De laatste VVV'er die daar tot scoren kwam was Ruben Schaken op 2 augustus 2009.

• PSV heeft dit Eredivisie-seizoen meer verschillende doelpuntenmakers dan elk ander team (11); alleen Donyell Malen (8) en Pablo Rosario (2) zorgden voor meer dan een van de laatste twintig PSV-treffers in de competitie.

• Sinds de zomer van 2018 maakte VVV-speler Nils Röseler meer Eredivisie-minuten dan iedere andere veldspeler (3.761). Hij wordt gevolgd door het PSV-duo Nick Viergever (3.728) en Denzel Dumfries (3.705).

Willem II
Willem II
1 - 1
AZ
AZ

• Willem II is de enige club die AZ vorig Eredivisie-seizoen twee keer versloeg. De Tilburgers kunnen voor het eerst drie opeenvolgende competitiezeges boeken op de Alkmaarders.

• Willem II verloor dit Eredivisie-seizoen van alle teams het vaakst de bal (1.321 keer), terwijl AZ juist het minst vaak de bal verspeelde (1.040 keer).

• AZ had alleen in het kampioensjaar 1980/81 (24, omgerekend naar drie punten per zege) en 2011/12 (21) meer punten na acht Eredivisie-duels dan dit seizoen (19, gelijk met 2003/04).

• AZ heeft dit seizoen het hoogste succespercentage qua korte passes van alle clubs in de Eredivisie: 89,9 procent van de 4.342 korte passes kwam aan bij een teamgenoot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.