Onana geniet aan zijde Van der Sar in zonnig Orlando

Reacties

VI-verslaggever Freek Jansen is met Ajax afgereisd naar de Verenigde Staten, waar de Amsterdammers zich in Florida voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Tijdens het trainingskamp doet hij verslag van de voorbereiding op het restant van het seizoen.

Onana geniet aan zijde Van der Sar in zonnig Orlando

Op het luxueuze Omni Resort in Orlando werkte Ajax vanochtend een trainingssessie af. Joël Veltman, hersteld van een zware knieblessure, kon weer volledig meedoen, terwijl ook de nieuwelingen Lassina Traoré en Lisandro Magallán zich lieten zien.

'Zwaar he, Ed?', stelt Aron Winter de vraag aan het einde van een rondo'tje. 'Valt wel mee hoor, Aron, als je steeds aan zijkant staat…' Met een knipoog antwoordde Edwin van der Sar gevat op zijn voormalige ploeggenoot. Zij waren samen goed voor 214 interlands in Oranje, en deden vanochtend tijdens oefeningen nog immer gedreven en enthousiast mee bij Ajax.

Algemeen directeur Edwin van der Sar liet tijdens de training van Ajax zien het keepen nog niet verleerd te zijn.
Algemeen directeur Edwin van der Sar liet tijdens de training van Ajax zien het keepen nog niet verleerd te zijn.

Het is inmiddels traditie tijdens het trainingskamp van Ajax: algemeen directeur Van der Sar die zijn pak als bestuurder even ophangt om in trainingsoutfit zijn opwachting te maken. Zichtbaar vol trots beleeft eerste doelman Andre Onana de keeperstraining aan de zijde van zijn voorbeeld. Het beeld past binnen de sfeer die rond Ajax hangt in Florida.

De lange reis en bijbehorende jetlag hebben bij de spelers inmiddels een plek gekregen. Vanochtend stond dan ook een pittige training onder zomerse omstandigheden, 25 graden en felle zon, op het programma in de VS. Tussen de oefenvormen door werd het nodige loopwerk verricht.

Fysiek staat de selectie van Erik ten Hag er dan ook goed op. Zo zijn de tot voor kort langdurig geblesseerde spelers Joël Veltman, Daley Sinkgraven en Václav Cerny weer volledig van de partij. Het geeft weer extra breedte aan de selectie. Zelfs dusdanig dat tijdens het afsluitende partijspel vijf spelers langs de kant een rondo doen.

Ajax is met een grote selectie, 28 veldspelers en drie keepers, naar Florida afgereisd. Met twee wedstrijden in drie dagen tijd zullen ze dan ook vrijwel allemaal in actie komen. Komende donderdag wacht de wedstrijd om de Florida Cup tegen Flamengo. Twee dagen later is Sao Paulo de tegenstander. Later vandaag, om 21.30 uur Nederlandse tijd, werkt Ajax de tweede training van de dag af. Deze sessie zal voornamelijk uit krachttraining bestaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.