Omstreden Piqué hakt knoop door en stopt als international

Reacties

Gerard Piqué heeft een punt gezet achter zijn interlandcarrière. De 31-jarige verdediger bevestigde dat zaterdagmiddag op een persconferentie van Barcelona.

Omstreden Piqué hakt knoop door en stopt als international

Piqué speelde 103 interlands voor Spanje, maar was de afgelopen jaren mikpunt van kritiek. De centrumverdediger had zich bij de Spaanse supporters niet populair gemaakt met zijn steunbetuigingen voor de Catalaanse onafhankelijkheid en zijn vele sneren in de media naar Real Madrid en met name Sergio Ramos.

De Barcelona-stopper werd keer na keer uitgefloten en gaf eerder al aan mogelijk te stoppen na het WK. Nu heeft Piqué een definitieve beslissing genomen. 'Ik heb met Luis Enrique (de nieuwe Spaanse bondscoach, red.) gesproken en hem verteld dat ik een besluit heb genomen. Ik heb een mooie tijd gehad met het Spaanse elftal en ik ben erg blij met de successen die we behaald hebben.'

Piqué won met Spanje het WK in 2010 en het EK van 2012. In zijn 103 interlands kwam hij tot vijf doelpunten. De 31-jarige verdediger gaat zich nu richten op de seizoenstart met Barcelona. Zondagavond beginnen de Catalanen om tien uur met de strijd om de Spaanse Super Cup tegen Sevilla.

Spelersprofiel

Piqué


Geboortedatum:
2 februari 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Barcelona
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,94 m
Gewicht:
85 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.