Olympique Lyon keert met kater terug uit Monaco

Reacties

AS Monaco heeft met tien man Olympique Lyon een pijnlijke avond bezorgd. De veerkracht van de Monegasken leverde op de valreep de zege op (3-2).

Olympique Lyon keert met kater terug uit Monaco

Nummer drie Lyon kon na de successen van PSG en Marseille eerder in het weekend niet achterblijven. Na minder dan een half uur tekenden de contouren van het verlangde succes zich af. Dankzij Mariano Diaz, met Memphis Depay als aangever, en Bertrand Traoré leidde de formatie van trainer Bruno Genesio met 0-2 in Monaco.

Maar de Monegasken, die eveneens een zege nodig hadden om de aansluiting te houden, toonden veerkracht. Baldé Keita zorgde vier minuten na de 0-2 voor de aansluitingstreffer, waarna Radamel Falcao na ruim een half uur de wedstrijd weer in evenwicht bracht. De Colombiaan miste vanaf elf meter, maar maakte die fout goed door in de rebound alsnog raak te schieten.

De wedstrijd leek nog voor rust in het voordeel van Lyon te gaan kantelen. De uitsluiting na twee gele prenten op slag van rust van Keita maakte de gasten tot favoriet. Bovendien oogde Seydou Sy, die na een kwartier Danijel Subasic verving, niet als een betrouwbare sluitpost. Maar de avond eindigde in een anticlimax voor de gasten. Op de valreep zorgde Rony Lopes voor een onverwachte ontknoping van de topper in Ligue 1; 3-2.

Door het resultaat in Stade Louis II is Monaco over Lyon naar de derde plaats geklommen. De Monegasken hebben een achterstand van twaalf punten op koploper PSG.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.