Olympique Lyon in de markt voor gewilde Tete

Reacties

Kenny Tete heeft de clubs voor het uitkiezen. De 21-jarige rechtsback, die bij Ajax nog een eenjarig contract heeft, wordt begeerd door Olympique Lyon. Behalve de Franse club is er interesse vanuit Italië en Spanje, terwijl ook het Engelse Crystal Palace nadrukkelijk in de markt is voor de vleugelverdediger.

Olympique Lyon in de markt voor gewilde Tete

Onlangs bereikte Galatasaray met Ajax al een akkoord over een transfersom van drie miljoen euro. Dat leidde echter niet tot een overgang, aangezien de voorkeur van Tete niet uitgaat naar de Turkse competitie. Die wens lijkt binnenkort uit te komen.

Er is momenteel concrete interesse vanuit Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk. Nadat Olympique Lyon eerder deze week Bertrand Traoré voor tien miljoen euro overnam van Chelsea, aast de club op nog een speler die afgelopen seizoen tegenover de Franse club stond in de Europa League-halve finale. Tete kwam in beide duels in actie, waarbij hij in Amsterdam basisspeler was.

Toch heeft Olympique Lyon geduchte concurrentie van andere clubs, waaronder Crystal Palace. De club uit de Premier League, waar Frank de Boer komend seizoen de manager is, hoopt eveneens op een defensieve versterking. De Boer liet Tete in het verleden bij Ajax doorbreken in de hoofdmacht en is nog altijd gecharmeerd van de vleugelverdediger. Maandag werd ook Joël Veltman in verband gebracht met Crystal Palace.

Tete gaf afgelopen seizoen in een interview met VI aan open te staan voor een nieuw contract en een langere toekomst bij Ajax, maar die kans is inmiddels zeer klein. Aangezien hij nog een eenjarige verbintenis heeft, staat de Amsterdamse clubleiding open voor een vertrek van de zesvoudig international.

Meer over de turbulente transferzomer van Ajax lees je nu in de nieuwe VI en op VI PRO. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.