Olympiakos zorgt voor sensatie tegen Arsenal na achtbaan van emoties

Reacties

Arsenal is uitgeschakeld in de Europa League. De Londenaren leken door een schitterende goal van Pierre-Emerick Aubameyang af te stevenen op winst in het tweeluik, maar gingen toch nog onderuit. Een Griekse vreugde-uitbarsting volgde na de goal van Youssef El Arabi.

Olympiakos zorgt voor sensatie tegen Arsenal na achtbaan van emoties
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
nv
1 - 2
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

Met een 1-0 zege op zak leek er geen vuiltje aan de lucht voor Arsenal, dat in de Premier League juist de laatste weken liet zien aan de beterende hand te zijn. De formatie van manager Mikel Arteta ging donderdagavond met een 0-0 stand rusten en moest in de 53ste minuut de zo belangrijke 0-1 toestaan. Papa Abou Cisse kopte binnen uit een corner.

Arsenal ging op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet in de reguliere speeltijd. In de verlenging wel. Aubameyang leek Arsenal in de 113de minuut met een even fraaie als acrobatische halve omhaal naar de volgende ronde te knallen.

Toch zou het allemaal anders lopen. In de 120ste minuut prikte El Arabi binnen op aangeven van Giorgos Masouras, waarna hij in extase die ó zo belangrijke treffer vierde met zijn ploeggenoten en het uitvak.

Geheel passend in het patroon van de wedstrijd werd Aubameyang uiteindelijk ook nog de schlemiel. Hij miste in de blessuretijd van de tweede verlenging een levensgrote kans. Arteta zakte toen ook door de knieën en wist het; Arsenal lag eruit. Daarmee moeten The Gunners dus een Champions League-ticket via de competitie zien te bemachtigen, de Europa League-winst als ontsnappingsroute is geen optie meer. De Grieken waren logischerwijs uitzinnig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer P. Aubameyang
Meer over P. Aubameyang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.