Het AFC Bournemouth van Nathan Aké heeft maandagavond de vierde competitiezege van dit seizoen geboekt. Een fraaie goal van Patrick van Aanholt, die vanwege buitenspel nooit goedgekeurd had mogen worden, leverde niet het gewenste resultaat op voor Crystal Palace.

AFC Bournemouth
2 - 1
Crystal Palace

In de Premier League wordt (nog) geen gebruik gemaakt van de VAR en dat kwam Van Aanholt maandagavond goed uit. Palace was al in de vijfde minuut op een 1-0 achterstand gekomen, door een fraai geplaatst schot van David Brooks, en moest daardoor al snel in de achtervolging. Vooral in de openingsfase van de tweede helft klopten de bezoekers nadrukkelijk op de deur.

Tien minuten na de onderbreking resulteerde dat in de gelijkmaker. Wilfried Zaha bediende Van Aanholt, die de bal naar zijn rechtervoet bracht en vervolgens met een knal in de korte hoek raak schoot. De treffer van de Nederlander was prachtig, maar had niet geteld mogen worden. In de herhaling was te zien dat Van Aanholt net buitenspel stond op het moment dat Zaha zijn pass verstuurde.

Bournemouth moest na deze tegenvaller opnieuw beginnen en kreeg al twee enorme kansen, via Callum Wilson en Dan Gosling, voordat het kort voor tijd een strafschop mocht nemen. Bij het verdedigen van een vrije trap sloeg Mamadou Sakho met zijn arm naar achteren en daarbij raakte hij tegenstander Jefferson Lerma met zijn elleboog. Scheidsrechter Mike Dean legde de bal op de stip en invaller Junior Stanislas maakte vanaf elf meter geen fout.

Voor Van Aanholt werd het zo toch een teleurstellende avond. De linksback deed van begin tot eind mee en was de enige Nederlander die aan de kant van Palace in actie kwam; Jairo Riedewald zat door een blessure niet bij de wedstrijdselectie en wacht dit seizoen nog op zijn eerste speelminuten in de Premier League. Bij Bournemouth stond Nathan Aké van het eerste tot het laatste fluitsignaal op het veld en hij werd zelfs gekozen tot Man van de Wedstrijd.