Olie op het vuur voor Barça-Bayern: 'Lewandowski de beste ter wereld'

Reacties

Het affiche Barcelona – Bayern München is van zichzelf al mooi genoeg, maar vanuit Duitsland is olie op het vuur gegooid voor de clash in de kwartfinale van de Champions League.

Olie op het vuur voor Barça-Bayern: 'Lewandowski de beste ter wereld'
Barcelona
Barcelona
2 - 8
Bayern München
Bayern München

Mundo Deportivo wijdde er zelfs een voorpagina aan, met levensgroot het woord provoca onder een foto met Lionel Messi en Roberto Lewandowski. Vanuit Spanje wordt geopperd dat Bayern aan het provoceren is richting de clash in Lissabon.

De boodschap van de provocatie wordt ook meteen vermeld. Zo stelt Lothar Matthäus dat het verkeerd zou zijn als Bayern verliest van dit Barcelona en dat Messi tegenover zijn opvolger staat: Lewandowski is niet alleen de beste doelpuntenmaker, maar ook de beste speler ter wereld.

Bestuurder Karl-Heinz Rummenigge ging in op de situatie onder de lat. Barcelona – Bayern München is niet alleen een duel tussen topclubs, maar ook de strijd der Duitse keepers. In Catalonië bewaakt Marc-André ter Stegen de doellijn, Manuel Neuer is al jaren de rots in de branding voor Bayern. Rummenigge stelt dat Neuer een keeper van wereldklasse is en dat Ter Stegen nog steeds onderweg is om dat niveau aan te tikken.

Mundo Deportivo stelt dat de woorden van de Bayern-prominenten aan zijn gekomen bij de selectiespelers van Barça en dat het een duel op het scherpst van de snede zal worden.

Bayern haalde op overtuigende wijze de kwartfinale van de Champions League door Chelsea over twee duels met 7-1 te verslaan. De formatie uit Beieren verloor dit seizoen nog geen enkel duel in het elitetoernooi en is ook foutloos sinds de herstart van de competities. Met Lewandowski heeft de club ook de topscorer van het toernooi in huis, de Pool was al dertien keer trefzeker.

Barça verspeelde sinds de coronabreak de titelkansen en vecht in de Champions League om het seizoen te redden. In de achtste finale werd Napoli verslagen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.