Ola Solbakken, Mourinho's beul als Noorse hoop in bange dagen

Reacties

Het resultaat van de wedstrijd (0-0) was een bittere teleurstelling, maar voor Ola Solbakken had het duel van Noorwegen met Letland toch een speciale betekenis. De 23-jarige aanvaller speelde als invaller zijn eerste (acht) minuten als international.

Ola Solbakken, Mourinho's beul als Noorse hoop in bange dagen
© Imago
Nederland
Nederland
2 - 0
Noorwegen
Noorwegen

Zijn debuut was het volgende hoogtepunt in zijn stormachtige verovering van de Europese velden, waarbij zijn optredens (en goals) in de Conference League tegen AS Roma tot de verbeelding spraken. Met FK Bodø/ Glimt zette hij de Romeinse formatie van José Mourinho te kijk. 'Waarom speelt dit talent niet bij een club met Champions League-ambities?', vroeg Il Corriere dello Sport zich af.

Die optredens brachten bondscoach Stale Solbakken – geen familie – ertoe de aanvaller op te roepen voor de laatste fase van de WK-kwalificatie. Tegen Letland kreeg de buitenspeler ook zijn speelminuten. Voor de gewenste doorbraak kon hij niet zorgen, maar Ola Solbakken liet zich wel zien.

'Het zag er vlot uit', zei de bondscoach over de invalkracht, die dinsdag mogelijk wordt gepromoveerd tot basiskracht. 'Hij kan zowel invallen als starten. Daar moeten we naar kijken. Maar hij deed wat we hoopten dat hij zou doen na zijn entree.'

Noorwegen, dat dinsdag in De Kuip zal moeten winnen, kan zeker bij absentie van Erling Haaland meer schotkracht goed gebruiken. Het benutten van kansen gaat de ploeg van Solbakken deze kwalificatiereeks moeizaam af. De 33 kansen die tegen Nederland, Montenegro, Turkije en Letland werden afgedwongen leidden tot slechts zes goals (18 procent), waarvan twee kwamen van de afwezige Haaland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.