Okoye kent geen twijfel: volgend seizoen speelt hij in de Premier League

Reacties

Maduka Okoye verruilt Sparta Rotterdam aan het einde van dit seizoen voor Watford. Net als zijn huidige werkgever is ook de club die zijn thuiswedstrijden op Vicarage Road speelt geen hoogvlieger in de nationale competitie, maar Okoye weet zeker dat Watford in de Premier League zal blijven.

Okoye kent geen twijfel: volgend seizoen speelt hij in de Premier League
© Pro Shots

Watford degradeerde vorig jaar uit de Premier League, om na een seizoen in het Championship weer terug te keren naar het hoogste niveau. Daar is lijfsbehoud de doelstelling. Hoewel het nog zeker niet duidelijk is of dat gaat lukken, zette Okoye deze maand al zijn handtekening onder een langdurig contract bij The Hornets. Had hij niet beter wat langer kunnen wachten?

Voor Okoye was dat geen optie. 'Nee, want dit is mijn droom', vertelde de keeper aan VI. 'Toen deze mogelijkheid er was, heb ik er niet lang over hoeven nadenken. Ik heb er natuurlijk wel over gesproken met mijn management, maar voor mij was het meteen duidelijk.'

Bovendien is er voor Okoye helemaal geen twijfel: hij weet zeker dat Watford degradatie zal gaan ontlopen. 'Niet iedereen wint met 4-1 van Manchester United. Ik denk dat we wel hebben kunnen zien dat deze ploeg veel kwaliteit heeft', stelde de doelman. 'Ik geloof in dit team en weet zeker dat ik volgend seizoen met Watford in de Premier League zal spelen.'

Okoye maakt het seizoen nog af bij Sparta en maakt vervolgens de overstap naar Engeland. De Nigeriaans international gaat voor een afscheid in stijl: door Sparta in de Eredivisie te houden. Zondagmiddag neemt Sparta het in eigen huis op tegen landskampioen Ajax.

Okoye is de duurste uitgaande transfer ooit van Sparta. Dat terwijl hij bij zijn komst helemaal niet op een van de scoutingslijstjes van de Rotterdammers stond. Hoe een gokje van Henk van Stee uitmondde in een recordtransfer lees je via VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.