Oefenwedstrijd Ajax afgelast door drie coronagevallen

Reacties

De oefenwedstrijd die Ajax zaterdagmiddag zou spelen tegen Eintracht Frankfurt gaat niet door. Vanwege drie coronagevallen binnen de Amsterdamse selectie is besloten om het duel af te gelasten.

Oefenwedstrijd Ajax afgelast door drie coronagevallen
© Pro Shots

Vrijdagavond bleek tijdens de testronde dat Ajax er niet in is geslaagd om het coronavirus buiten de deur te houden. Er is vervolgens overleg gevoerd met Eintracht Frankfurt, dat zaterdagmiddag om 15.00 uur de tegenstander zou zijn van de Amsterdammers. Besloten is om het oefenduel niet te laten doorgaan.

De drie positief geteste spelers zijn gezamenlijk in quarantaine gegaan en zaterdagochtend met zijn drieën per auto naar Nederland vertrokken. Daar zullen zij thuis in quarantaine gaan. Als ze klachtenvrij zijn en een negatieve test kunnen overleggen, sluiten ze weer aan bij de club.

De vriendschappelijke wedstrijd tegen de Europa League-houder zou voor Ajax de afsluiting van het trainingskamp in Oostenrijk zijn geweest. De selectie is zojuist vertrokken richting Grodig, waar de wedstrijd stond gepland. Mogelijk traint de selectie daar vanmiddag nog, alvorens vanavond terug te vliegen naar Amsterdam.

Ajax speelt volgende week tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.