Aan de hand van Martin Ødegaard en Mikel Oyarzabal heeft Real Sociedad donderdag de vierde zege van het seizoen geboekt. Alavés was kansloos tegen de Basken.

3 - 0
Alavés
Alavés

Twee keer zat Lisandro Magallán in La Liga op de bank bij Alavés zonder zijn trainingspak te mogen uittrekken. Trainer Asier Garitano achtte voor het uitduel met Real Sociedad de tijd wel rijp voor een debuut van de Ajax-huurling. De centrale verdediger mocht in Anoeta zelfs aan de aftrap komen. Het eerste optreden in La Liga zal Magallán geen zoete herinneringen opleveren.

In de negentiende minuut opende Mikel Oyarzabal de score namens Real Sociedad. De openingstreffer kon ook voor een groot deel op het conto van Martin Ødegaard worden geschreven. De Noor kreeg de bal halverwege de helft van Alavés aangespeeld, speelde zich met een panna vrij en zette met een splijtende steekpass Oyarzabal vrij voor het doel van Fernando Pacheco; 1-0.

De man van de openingstreffer stond aan de basis van de verdere ontmanteling van Alavés. De 22-jarige aanvaller was verantwoordelijk voor de straffe voorzet waaruit Willian José na ruim een half met een kopbal de 2-0 maakte. Kort voor rust tekende hij zelf voor de 3-0 uit een strafschop na hands van Adrián Marín.

Met Alexander Isak voor José hield Real Sociedad ook na rust het heft in handen. Het leidde niet tot meer goals, ook omdat Cristian Portu in de slotfase zijn strafschop gestopt zag worden door Pacheco. Hij mocht aanleggen van elf meter na een overtreding van Manu García, die voor zijn actie ook zijn tweede gele kaart van avond incasseerde.

Voor de Basken was de gemiste strafschop een smetje op de mooie avond. Door de overwinning heeft Sociedad zich in punten naast Atlético Madrid op de tweede plaats genesteld achter koploper Real Madrid.