Obispo ziet het na succesvolle rentree misgaan bij Jong PSV

Jong PSV heeft in de slotfase van het inhaalduel met Helmond Sport alsnog een punt gepakt. De beloften kwamen op voorsprong, gaven die uit handen, om vervolgens toch nog terug in de wedstrijd te komen.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 2
Helmond Sport

De opvallendste naam bij Jong PSV was die van Armando Obispo. Vorig seizoen was de mandekker als huurling nog een belangrijke kracht bij Vitesse, waardoor speelminuten in het eerste elftal van PSV lonkten. In de voorbereiding ging het echter mis en door een blessure kwam Obispo niet meer in actie dit seizoen. Tegen Helmond Sport maakte de verdediger zijn eerste minuten.

Met de relatief ervaren speler achterin hield Jong PSV de nul, maar toen Obispo na 45 minuten niet terugkwam voor de tweede helft, ging het mis voor de beloften. Shurandy Sambo zette Jong PSV nog wel op voorsprong met zijn derde goal in een maand tijd, maar daarna profiteerde Lance Duijvestijn tot tweemaal toe van matig keeperswerk van Maxime Delanghe. De goalie zag er in de zeventigste minuut niet goed uit na een laag schot van Duijvestijn, tien minuten later werkte Delangde de bal na een voorzet zo voor de voeten van de Helmond-speler, die opnieuw trefzeker was en zijn club zo de winst leek te bezorgen. Aan de andere kant ging het echter ook mis bij de keeper: Stijn van Gassel liet de bal glippen en in de extra tijd profiteerde Tijn Daverveld daarvan.

FC Volendam
FC Volendam
3 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Hoewel hij het inmiddels een plaats heeft gegeven, hebben duels met Jong Ajax voor Wim Jonk een extra dimensie gezien zijn verleden in Amsterdam. Als trainer heeft hij een goede balans tegen zijn oude club, waar hij in 2015 met pijn in het hart de deur achter zich dichttrok. De eerste twee duels met Volendam tegen Jong Ajax werden gewonnen, waar eerder dit seizoen de ontmoeting op De Toekomst onbeslist eindigde.

De vierde confrontatie dreigde een negatieve primeur voor Jonk te worden. Naci Ünüvar zette een kwartier na rust de Amsterdamse beloftes op voorsprong. Na voorbereidend werk van Sontje Hansen tekende hij voor de 0-1. Invaller Kian Fitz-Jim verdubbelde de marge voor Jong Ajax.

In blessuretijd greep Volendam alsnog de macht. Na de aansluitingstreffer van Zakaria El Azzouzi zette Samuele Mulattieri het Andere Oranje naast Jong Ajax, dat daarna ook nog een de 3-2 van El Azzouzi moest incasseren.