Obispo wil wachten met verlengen van PSV-contract

Reacties

PSV wil het contract van Armando Obispo graag verlengen, maar de 22-jarige verdediger wil daarmee wachten tot hij helder heeft wat zijn perspectief is bij de club. Aan interesse in Obispo is elk geval geen gebrek.

Obispo wil wachten met verlengen van PSV-contract
© Pro Shots

In de wedstrijd tegen Delbrücker SC woensdag maakte Armando Obispo indruk met harde, diagonale inspeelpasses naar voren. Voetballend laat de Brabander tijdens het trainingskamp van PSV in Marienfeld zien dat hij nauwelijks onder doet voor Olivier Boscagli. De Fransman krijgt na zijn goede seizoen logischerwijs de voorkeur in het hart van de defensie en gezien zijn contractverlenging tot 2025 heeft PSV heel veel vertrouwen in Boscagli. Dat heeft PSV echter ook in Obispo. Niet voor niets wil PSV graag het contract met de voetballer openbreken en verlengen.

Obispo en zaakwaarnemer Ali Dursun willen echter eerst weten wat het perspectief is bij PSV. De verdediger stond vorig seizoen door een knieblessure bijna het gehele jaar aan de kant. Vanaf eind februari maakte hij weer eerst minuten bij Jong PSV om vervolgens aan het eind van het seizoen nog speeltijd te krijgen in de hoofdmacht. Trainer Roger Schmidt sprak destijds ook lovende woorden over Obispo.

De linkspoot, die absoluut niet bang is om de strijd aan te gaan met Boscagli, zit net als Cody Gakpo en Jordan Teze al sinds de F-jeugd bij PSV. De voetballer wil daarom heel graag slagen bij zijn club. Maar als het zicht op speeltijd gering wordt, zal zijn verlangen om eindelijk te spelen het waarschijnlijk toch winnen van zijn clubliefde. Aan interesse is er in elk geval geen gebrek, Obispo kan bij heel veel Eredivisie-clubs een contract krijgen. PSV zal de speler die nog een contract heeft voor een jaar dan niet willen verhuren, maar verkopen.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Nick Viergever, die als ervaren voetballer ook een optie links centraal achterin. De 31-jarige routinier lijkt in eerste instantie ook genoegen te moeten nemen met een plek op de reservebank. Viergever heeft eveneens nog maar een contract voor één seizoen. Indien hij PSV wil verlaten, moeten clubs een transfersom voor de verdediger betalen. Voor PSV is verhuur dan geen optie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.