Obispo wil met defensie PSV volgende stap zetten tegen Feyenoord

Reacties

Armando Obispo leeft met vertrouwen toe naar de topper tegen Feyenoord. Voor de PSV-verdediger was niet alleen het bevrijdende doelpunt van Cody Gakpo belangrijk tegen RKC Waalwijk (1-0).

Obispo wil met defensie PSV volgende stap zetten tegen Feyenoord
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Een opsteker, naast de drie punten, was de clean sheet die de Eindhovenaren haalden na een reeks van achttien wedstrijden mét tegendoelpunten. In twaalf officiële wedstrijden kreeg PSV al zeventien goals tegen. 'Ja, ik ben wel opgelucht', beaamt Armando Obispo, die dit seizoen vooralsnog een zekerheid is in het hart van de PSV-defensie.

'Het geeft een goed gevoel om na een redelijk lange tijd weer eens de nul te houden. Hoe we het verdedigend nog beter kunnen doen? We moeten als team eerst minder kansen gaan weggeven door op bepaalde momenten in de wedstrijd beter te staan. Dat kan door beter met elkaar te communiceren', aldus de 23-jarige verdediger.

Voor PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is het zaak dat hij zijn team op verdedigend vlak meer als een eenheid laat spelen. Te vaak komt het voor dat sommige spelers druk willen zetten en dat anderen daarin niet meedoen waardoor de ruimtes te groot worden.

'Ik denk dat het heel belangrijk is dat de linies kort op elkaar staan', zegt Obispo. 'Daar ligt ook wel zeker de focus op. Maar het is dit seizoen toch ook wat wennen aan de nieuwe speelstijl en aan elkaar. Tegen RKC hebben we in elk geval daarin een eerste mooie stap gezet.'

PSV staat zondagmiddag voor een grote test, Feyenoord komt dan op bezoek in het Philips Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.