'Nu Sigurdsson geblesseerd is, moet Klaassen het laten zien'

Reacties

Er gloort licht aan het einde van de tunnel voor Davy Klaassen. De 25-jarige middenvelder kan in het duel met Brighton & Hove Albion twee argumenten vinden om weer positief te kijken naar de toekomst bij Everton.

'Nu Sigurdsson geblesseerd is, moet Klaassen het laten zien'

Manager Sam Allardyce zette na het sluiten van de winterse transfermarkt grote vraagtekens bij Klaassen. Een tussentijdse transfer naar Napoli was op het laatste moment afgeketst vanwege problemen met de imagerechten. Een half jaar in de vergetelheid leek het vooruitzicht voor de middenvelder, die na het ontslag van Ronald Koeman toch al meer op de tribune zat dan op het veld stond.

Maar ruim een maand later ziet het er allemaal een stuk rooskleuriger uit voor Klaassen. Afgelopen zaterdag deed Allardyce tijdens het duel met Brighton & Hove Albion een beroep op hem als invaller. Ook al waren het slechts zes minuten, zijn eerste optreden in de Premier League sinds 23 september moet hem vertrouwen hebben gegeven voor de toekomst. Het publiek op Goodison Park gaf de oud-Ajacied in ieder geval een opvallend warm welkom.

De wedstrijd tegen Brighton leverde Klaassen op een andere manier nog een meevaller op. Gylfi Sigurdsson hield aan dat duel een knieblessure op die de IJslander voorlopig aan de kant houdt. De vrees bestaat dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. En Klaassen wordt gezien als potentiële vervanger. 'It's Klaassen-time', klonk het op Twitter.

Het is nu aan de middenvelder om het getoonde enthousiasme van de fans van de The Toffees ook terug te betalen op het veld. Hij moet op het traininsgveld en daarna binnen de lijnen laten zien dat hij heeft geleerd van zijn eerste maanden in de Premier League. 'Davy heeft zijn tijd genomen om zich aan te passen, maar hij is een slimme speler en kan zijn weg vinden om zijn plaats te vinden', zegt voormalig PSV'er Michael Ball in The Liverpool Echo. 'Tussen nu en het einde van het seizoen, en de mogelijk absentie van Sigurdsson, kan hij de kans krijgen dat te laten zien. Soms heb je de pech van een ander nodig om de kans te krijgen is waar je al die tijd naar hunkerde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.