Nu Salah het laat afweten, houdt Mané de Liverpool-droom in leven

Reacties

De voorhoede van Liverpool krijgt veel aandacht en daarbij gaat het dan vooral over Mohammed Salah. Het is echter niet de Egyptenaar die the Reds in de Engelse titelstrijd houdt.

Nu Salah het laat afweten, houdt Mané de Liverpool-droom in leven

Salah is al wekenlang hopeloos uit vorm. De aanvaller schoot vorig seizoen nog uit alle hoeken en standen raak, en werd met 32 competitiedoelpunten topscorer van de Premier League, maar de laatste tijd wil het niet lukken met Salah. Hoe anders is dat bij zijn ploeggenoot Sadio Mané. De Senegalees blijft maar scoren in dit kalenderjaar.

Mané (26) was ook zondag tegen Fulham weer bijzonder belangrijk voor Liverpool. De aanvaller combineerde na een klein halfuur met Roberto Firmino en opende de score, waarmee hij de basis legde voor de zwaarbevochten 1-2 overwinning. Omdat Manchester City afgelopen weekend niet in actie kwam in de Premier League, staat Liverpool nu weer bovenaan in de Premier League.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Voor Mané betekende zijn doelpunt op Craven Cottage alweer zijn zeventiende competitiedoelpunt van het seizoen. Daarmee is de aanvaller bezig aan zijn meest trefzekere seizoen ooit. Hij verbeterde zijn record uit het seizoen 2012/13, toen hij in het shirt van Red Bull Salzburg goed was voor zestien treffers in de competitie, en is nu de Senegalees met de meeste goals ooit in één Premier League-seizoen. Mané nam het record over van Demba Ba, die in het seizoen 2011/12 namens Newcastle United op zestien goals eindigde.

Mané is vooral sinds de jaarwisseling op dreef voor Liverpool. Hij maakte elf doelpunten uit zijn laatste elf wedstrijden en negen van die goals maakte hij in de Premier League. Geen enkele speler in de Engelse competitie scoorde in 2019 vaker. Mané is in bloedvorm en met nog zeven competitiewedstrijden te gaan de man die de titeldroom van Liverpool in leven houdt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Clinton Morrison, voormalig aanvaller van Crystal Palace en tegenwoordig werkzaam als analist, is een van de vele voetbalvolgers die onder de indruk is. Morrison denkt zelfs dat Mané een belangrijkere kandidaat is voor de PFA Player of the Year-award dan Virgil van Dijk. 'Natuurlijk is Van Dijk bezig aan een goed seizoen, maar Mané is echt briljant', zei Morrison bij Sky Sports.

'In vergelijking met zijn vorige seizoenen is hij nu een stuk rustiger voor het doel', vervolgde Morrison. 'Hij is geweldig in vorm. Je kan het aan alle verdedigers in de Premier League vragen: niemand staat graag tegenover Mané. Hij kan een tegenstander links- én rechtsom passeren en is niet alleen belangrijk met doelpunten, maar ook met assists. Hij is absoluut een belangrijke kandidaat om gekozen te worden tot beste speler van de Premier League.'

Resterend programma Liverpool in Premier League:

Datum: Wedstrijd:
31 maart Tottenham Hotspur-thuis
6 april Southampton-uit
13 april Chelsea-thuis
20 april Cardiff City-uit
27 april Huddersfield Town-thuis
4 mei Newcastle United-uit
12 mei Wolverhampton Wanderers-thuis
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.