Nu is het géén buitenspel: Valencia evenaart grootheden tegen Oranje

Nederland is kort na rust alsnog tegen de gelijkmaker van Ecuador aangelopen. In de derde minuut van de tweede helft tikte Enner Valencia uit een rebound de 1-1 binnen.

1 - 1
Ecuador
Ecuador

Jurriën Timber werd wel erg eenvoudig van de bal af gezet, waarna Ecuador er snel uitkwam. Het schot van Pervis Estupinan werd nog gekeerd door Andries Noppert, die echter niet kon voorkomen dat Valencia hierna alsnog scoorde. De doelman rekende op buitenspel, maar dat was het niet.

Zo mocht Ecuador het tweede doelpunt dat het maakte tegen Oranje wél vieren. Vlak voor rust scoorde Estupinan al, maar deze goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Valencia staat nu al op drie goals tijdens dit WK, nadat hij eerder twee keer scoorde tegen Qatar. De spits heeft de laatste zes WK-goals voor Ecuador gemaakt en treedt daarmee in de voetsporen van de Rus Oleg Salenko (1994), de Italiaan Paolo Rossi (1982) en de Portugees Eusébio (1966).

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.