Nouri ziet verhuur niet als een optie: 'Wil bij Ajax slagen'

Reacties

Abdelhak Nouri ziet het in de toekomst niet zitten om zich door Ajax te laten verhuren. Voor de twintigjarige middenvelder lijkt het komende seizoen cruciaal te worden.

Nouri ziet verhuur niet als een optie: 'Wil bij Ajax slagen'

Waar Nouri dit seizoen jongere talenten als Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Kasper Dolberg zag doorbreken, moest hij lang wachten op een basisplek. In het laatste thuisduel met Go Ahead Eagles mocht hij alsnog een volledige wedstrijd in actie komen. Hij wist direct met zijn spel indruk te maken, tot enthousiasme van de fans, die hem als troetelkind op handen dragen.

Na dertien jaar Ajax moet komend seizoen dan de definitieve doorbraak volgen. Mocht dat niet lukken, dan zou een verhuurperiode een logisch gevolg kunnen zijn. Toch ziet Nouri dat niet zitten. 'Mijn band met Ajax, met de club en de fans is zo sterk. Daarom is verhuren ook geen optie. Het voelt niet prettig om in Nederland bij een andere club te spelen, tegen Ajax. Ik wil híér slagen.'

Nouri, die vanwege zijn prestaties bij Jong Ajax afgelopen seizoen uitgeroepen werd tot Speler van het Jaar in de Jupiler League, ligt nog tot halverwege 2020 vast bij Ajax.

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO alles over de talentenfabriek van Ajax. Naast Nouri is er aandacht voor Donny van de Beek, Justin Kluivert, Frenkie de Jong, Kasper Dolberg en Matthijs de Ligt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.