Nottingham Forest maakt van voormalig NEC'er zijn recordaankoop

Reacties

Nottingham Forest heeft de eerste grote aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Taiwo Awoniyi komt over van Union Berlin, zo maakt de Engelse club bekend via de officiële kanalen. Voor zijn komst wordt naar verluidt twintig miljoen euro betaald, de contractuele afkoopsom van Awoniyi bij Union.

Nottingham Forest maakt van voormalig NEC'er zijn recordaankoop
© Pro Shots

Forest speelt na de promotie van vorig seizoen voor het eerst sinds 1999 in de Premier League. Dat levert de club miljoenen op, die voor een groot deel worden uitgegeven om de selectie te versterken. Awoniyi werd zeven jaar geleden door Liverpool weggehaald uit Nigeria, maar speelde geen enkele wedstrijd in de Premier League. Daar kan verandering in komen door zijn overstap naar Forest.

De 24-jarige aanvaller werd door Liverpool liefst zeven keer verhuurd, waaronder in het seizoen 2016/17 aan NEC. Awoniyi scoorde 3 keer in 22 duels voor de Nijmeegse club. Liverpool leende hem in de zomer van 2020 uit aan Union Berlin, waar hij een goede indruk maakte. Een jaar later werd hij voor ruim zes miljoen euro definitief vastgelegd. Afgelopen seizoen zorgde Awoniyi voor 20 goals in 43 wedstrijden.

Met zijn overstap breekt de viervoudig Nigeriaans international de transferrecords van zowel Forest als Union. In 2018 betaalde Nottingham vijftien miljoen euro aan Benfica voor João Carvalho, die inmiddels bij Olympiacos onder contract staat. Union verkocht nooit iemand voor meer dan 6,5 miljoen euro (Robert Andrich aan Bayer Leverkusen en Sebastian Andersson aan 1. FC Köln).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.