Nostalgische Mourinho ziet bij nietig Marine sprookje voor Devine

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zondag probleemloos de vierde ronde van de strijd om de FA Cup bereikt. Aan het historische sprookje van Marine FC kwam een einde.

Nostalgische Mourinho ziet bij nietig Marine sprookje voor Devine
© Pro Shots
Marine
Marine
0 - 5
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

'We moeten ten eerste winnen en ten tweede genieten. We moeten deze ervaring koesteren, het idee om vijftig jaar terug te gaan naar de tijd, waarin een kind speelde op dit soort velden', koppelde Mourinho bij zijn entree in Rossett Park nostalgie met het heden.

Ook zonder publiek was het een historische beleving op zich; het bezoek van Tottenham Hotspur aan het nietige Marine FC. De amateurs uit de Northern Premier League Division One Northwest, het achtste niveau, tegen de duurbetaalde Premier League-profs. Het grootste verschil ooit in deze fase van het oudste bekertoernooi ter wereld.

Het was voor The Lilywhites op meer fronten een historische dag. Met meer dan 25 duizend virtuele bezoekers, die voor hun ticket 10 pond neerlegden om Marine FC door de de coronabeperkingen misgelopen inkomsten alsnog te bezorgen, was thuishaven Rossett Park ruim acht keer uitverkocht. Mourinho was een van de mensen die een ticket had aangeschaft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 150-jarige historie van het FA Cup-toernooi had Chasetown in 2008 als achtsteklasser ook de derde ronde gehaald om vervolgens te sneuvelen tegen Championship-club Cardiff City. Marine FC kon die prestatie niet overtreffen. Die historische prestatie was voor The Lilywhites te veel van het goede.

Mourinho had zijn spelers vooraf nog wel gewaarschuwd voor de omstandigheden. 'Het zal niet makkelijk worden. Het is klein, koud, winderig. Zij zullen knokken met alles wat ze hebben', aldus de Portugees, voor wie een stoeltje naast de krakkemikkige dug-out was neergezet.

Op het virtueel meer dan afgeladen Rossett Park, met de nodige mensen die vanuit de aangrenzende achtertuinen meekeken, had Neil Kenghi Marine FC na twintig minuten verder laten dromen met zijn schot op de lat. Daarna werd de thuisploeg binnen de kortste keren uit de droom geholpen door goals van Carlos Vinicius (3) en Lucas Moura.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Alfie Devine werd het ook een zeer bijzondere avond. De pas zestienjarige Engelse middenvelder maakte als invaller zijn debuut in de Tottenham-hoofdmacht, waardoor hij de jongste speler in de clubhistorie is. Een kwartier na zijn entree luisterde hij zijn debuut op met een goal. Zijn schot in de korte hoek was het laatste wapenfeit van Tottenham.

Dat sprookjesdebuut vond plaats in de thuishaven van Marine FC, dat na de successen tegen Barnoldswick Town, Frickley Athletic, Runcorn Linnets, Nantwich Town, Chester, Colchester United en Havant & Waterlooville het memorabele FA Cup-avontuur op zondag 10 januari zag eindigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.