Norwich geeft Krul kans om uit de vergetelheid te raken

Reacties

Tim Krul speelt de komende twee jaar in het Championship. De doelman heeft zich verbonden aan Norwich City.

Norwich geeft Krul kans om uit de vergetelheid te raken

De dertigjarige Krul kost Norwich City geen transfersom. Brighton & Hove Albion besloot de Hagenaar na het vorige seizoen, waarin hij als tweede keeper fungeerde bij de Premier League-club, namelijk geen nieuw contract aan te bieden. Een jaar eerder had Brighton Krul transfervrij overgenomen van Newcastle United.

Krul raakte in het seizoen 2015/2016 ernstig geblesseerd aan zijn knie tijdens een interland tegen Kazachstan. Op dat moment was de doelman in blakende vorm bij Newcastle United. Uiteindelijk hield de blessure Krul maanden aan de kant en slaagde hij er niet in zijn plek bij Newcastle terug te veroveren.

Ajax besloot de Nederlander daarom op huurbasis naar de Eredivisie te halen, maar in Amsterdam keepte Krul geen enkel competitieduel en werd hij in januari doorverhuurd aan AZ. In Alkmaar groeide de sluitpost wel uit tot eerste keuze, maar eenmaal terug bij Newcastle belandde hij toch weer op het tweede plan en sloeg Brighton toe. Nu volgt een avontuur bij Norwich City op het tweede niveau van Engeland.

Voor Krul voelt de stap naar de nummer veertien van afgelopen seizoen als een nieuwe start. 'Ik kan niet wachten om mezelf weer te laten zien binnen de lijnen, ik wil laten zien wat ik waard ben', aldus Krul op de website van zijn nieuwe werkgever. 'De manager vertelde dat hij mijn kwaliteiten kent en dat hij me graag terug ziet keren naar mijn niveau van voor mijn blessure.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.