Noppert verruilt keeperskerkhof NAC voor omstreden Foggia

Reacties

Andries Noppert vervolgt zijn loopbaan in Italië. De derde doelman van NAC Breda verhuist naar Foggia Calcio 1920, de huidige nummer negentien van de Serie B. Met de 23-jarige Noppert vertrekt een van de hoofdrolspelers uit de zeer opmerkelijke keeperssoap van dit seizoen uit Breda, hij komt in Italië terecht bij een club die momenteel behoorlijk in brand staat.

Noppert verruilt keeperskerkhof NAC voor omstreden Foggia

De geboren Fries verhuisde in de zomer 2014 van SC Heerenveen naar Breda, waarna hij 2015/16 en 2016/17 de vaste stand-in was van respectievelijk Jelle ten Rouwelaar en Jorn Brondeel. In die hoedanigheid kwam hij die jaren tot slechts tweeënhalve wedstrijd in het eerste elftal, maar groeide hij wel uit tot cultheld. In de zomer van 2016 leek het erop dat Noppert zou vertrekken uit het Rat Verlegh Stadion, maar Ten Rouwelaar – die inmiddels keeperstrainer was geworden – maakte zich hoogstpersoonlijk sterk voor een nieuwe verbintenis.

Voorafgaand aan dit seizoen kreeg Noppert eindelijk zijn kans. Hij won in de voorbereiding de concurrentiestrijd van nieuwkomer Nigel Bertrams en mocht van trainer Stijn Vreven als eerste doelman aan de competitie beginnen. Na drie weifelende optredens (tegen Vitesse, PSV en Sparta Rotterdam kreeg Noppert tien tegengoals) werd Mark Birighitti echter ingevlogen om de boel te redden en kwam de boomlange Fries weer op de bank. Toen ook de Australiër niet voldeed, kreeg Bertrams alsnog zijn kans. Daarmee was de rol van Noppert bij NAC uitgespeeld.

Nu is hij verlost door Foggia, waar hij overigens bepaald niet in een gespreid bedje terechtkomt. Woensdagochtend werd clubeigenaar Fedele Sennella gearresteerd, als onderdeel van een grootschalig justitieel onderzoek naar het ontduiken van belasting en het witwassen van geld. Dat geld zou hij vervolgens ook in de club hebben gestoken, spelers en trainers zouden bijvoorbeeld regelmatig met zwart geld zijn betaald. In het kader van datzelfde onderzoek werd een maand geleden ook ere-vicevoorzitter Massimo Curci van Foggia opgepakt.

Noppert treft bij zijn nieuwe werkgever Daoud Bousbiba. De in Amsterdam geboren aanvaller werd opgeleid door Ajax, speelde onder meer bij FC Eindhoven, waarna hij verhuisde naar Gazisehir Gaziantep FK in Turkije. Net als Noppert werd hij deze week aangetrokken. Beide spelers moeten Foggia (waar in het verleden ook Bryan Roy speelde) helpen aan handhaving. De ploeg staat nu negentiende van de 24, de onderste vier clubs degraderen rechtstreeks, de twee teams daarboven spelen nacompetitie om lijfsbehoud op het tweede Italiaanse niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.