Noorse zorgen om Haaland: 'Dit is een gevaarlijk signaal'

Reacties

In het shirt van Borussia Dortmund heeft Erling Haaland dit seizoen vaker gescoord dan wedstrijden gespeeld, maar bij de Noorse nationale ploeg wil het in deze interlandperiode maar niet lukken. De analisten vinden vooral de manier waarop Haaland hiermee omgaat teleurstellend.

Noorse zorgen om Haaland: 'Dit is een gevaarlijk signaal'
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
0 - 3
Turkije
Turkije

Noorwegen had tegen Gibraltar geen doelpunt van Haaland nodig om met 0-3 te kunnen winnen, maar zaterdag was een bevlieging van de superspits juist zeer welkom. Die bleef echter uit tegen Turkije. Haaland scoorde wel een keer, maar toen ging de vlag omhoog voor buitenspel. Uiteindelijk leed Noorwegen een ontluisterende 0-3 nederlaag.

Haaland kwam zaterdagavond nauwelijks in het stuk voor. 'Het is teleurstellend. Hij speelt niet met het zelfvertrouwen dat we van hem gewend zijn', stelde analist Bernt Hulsker bij VG. De oud-prof zag Haaland de meest simpele passes verprutsen. 'Als dat bij Dortmund gebeurt, dan is hij woedend op zichzelf en slaat hij zichzelf in het gezicht. Nu was het gewoon capituleren', aldus Hulsker. 'Ik zeg niet dat hij ongeïnteresseerd is, maar hij straalt het wel uit. Dat is een gevaarlijk signaal.'

John Arne Riise, voormalig aanvoerder van Noorwegen en tegenwoordig ook werkzaam als analist, begreep wel waar Hulsker het over had. 'Hij heeft zoveel lof ontvangen omdat hij zijn emotie toont als het niet goed gaat met Dortmund, maar hier zien we daar niets van terug', stelde Riise. De hele wedstrijd tegen Turkije was voor hem één grote teleurstelling: 'Het had niet veel slechter gekund.'

Bondscoach Stale Solbakken kreeg de vraag of hij vond dat Haaland genoeg liet zien bij de Noorse nationale ploeg. 'Zijn interlandloopbaan is pas net begonnen, dus die vraag komt veel te vroeg', antwoordde de keuzeheer. Aanvoerder Martin Ødegaard vond dat Haaland meer geholpen moest worden: 'Het gaat erom dat we hem beter gebruiken. We moeten beter voetballen en meer kansen voor hem creëren', aldus de Arsenal-middenvelder.

De Noorse media zijn sowieso vernietigend over het optreden van de nationale ploeg. 'Een ramp', 'jongens tegen mannen' en zelfs 'het was verschrikkelijk om naar te kijken': de spelers kunnen de kranten deze zondag maar beter even niet openslaan. Solbakken heeft gefaald bij zijn eerste test, zo luidt de conclusie. 'Onze wedstrijd tegen Montenegro is nu direct een finale', aldus de bondscoach.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.