'Noodlijdend Barcelona vraagt spelers om volgend salarisoffer'

Reacties

De bodem van de schatkist van Barcelona komt door de coronacrisis nu echt in zicht. Spaanse media beweren dat Josep Maria Bartomeu de spelersgroep opnieuw om financiële hulp heeft gevraagd.

'Noodlijdend Barcelona vraagt spelers om volgend salarisoffer'
© Pro Shots

Het seizoen in La Liga wordt over ruim een week hervat, maar de zorgen zijn groot bij Barcelona. De Catalanen speelden op 7 maart (bijna drie maanden geleden) hun laatste wedstrijd en zijn hard geraakt door de periode zonder voetbal. Eind maart stemde de selectie in met arbeidstijdverkorting, wat betekende dat er in de voetballoze periode zo'n zeventig procent van het maandsalaris werd ingeleverd. Dit leverde voor Barcelona een besparing van ongeveer veertien miljoen euro op.

Barcelona komt volgende week zaterdag weer in actie, uit tegen Real Mallorca, wat betekent dat de arbeidstijdverkorting bijna voorbij is en de spelers weer hun normale salaris tegemoet mogen zien. Volgens Catalunya Radio heeft Bartomeu de spelers echter gevraagd om nog eens een salarisverlaging te accepteren. Omdat er straks wordt gevoetbald in lege stadions, loopt Barcelona alsnog veel inkomsten mis.

Bartomeu deed zijn verzoek volgens de berichtgeving na de training van zaterdag 23 mei, inmiddels anderhalve week geleden. Er zou echter nog steeds geen reactie zijn gekomen vanuit de spelersgroep. De nieuwe bezuinigingsronde zou de club nog eens tien miljoen euro moeten besparen.

Ondanks de vermeende financiële problemen wordt er in de Spaanse kranten nog dagelijks uitgepakt met de jacht van Barcelona op Lautaro Martínez. Volgens SPORT zijn de Catalanen het inmiddels eens met de spits over een vijfjarig contract, met een salaris van twaalf miljoen euro per seizoen. Barcelona is echter nog niet akkoord met Internazionale, dat naar de gelimiteerde afkoopsom die in het contract van Martínez staat wijst. De Argentijn kost liefst 111 miljoen euro; Barcelona probeert dat bedrag naar beneden te halen door een of meerdere spelers in de deal te betrekken. Woensdag claimt Mundo Deportivo dat bijvoorbeeld Ousmane Dembélé besproken wordt (zie cover).

'Ajax is veel rijker dan straatarm Barcelona'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.