Nog jaren vollgasfussball op Anfield: 'Klopp en Liverpool zweren elkaar trouw'

Reacties

Jürgen Klopp gaat op korte termijn zijn contract bij Liverpool verlengen. De Duitse oefenmeester heeft een verbintenis tot medio 2024, maar voegt daar nog twee seizoenen aan toe. Er waren donderdagmorgen al geruchten, maar The Athletic bevestigde de deal.

Nog jaren vollgasfussball op Anfield: 'Klopp en Liverpool zweren elkaar trouw'

Mike Gordon, voorzitter van de Fenway Sports Group die eigenaar is van de club, was woensdag speciaal naar Anfield afgereisd om rondom het Champions League-duel met Villarreal met de entourage van The Normal One om de tafel te gaan. De eigenaren waren vastberaden het contract open te breken. Namens Klopp deed agent Marc Kosicke het woord.

Met dezelfde intenties gingen beide partijen aan tafel, volgens het Engelse medium. Daardoor was een deal nooit ver weg en kwamen Klopp en Liverpool er vrij snel uit. Ook de naaste assistenten van Klopp, waaronder de Nederlander Pepijn Lijnders, zetten hun krabbel onder de verbintenis.

Door zijn contract tot 2026 te verlengen committeert Klopp zich nog jaren aan de volksclub. De Duitser is al de langstzittende manager in de Premier League. Sinds 2015 zwaait hij de scepter op Anfield. Na afloop van zijn contract zou hij bijna elf jaar in dienst van de Engelse grootmacht zijn.

Inmiddels heeft Klopp 371 wedstrijden van Liverpool geleid. Liefst 232 duels daarvan werden er gewonnen. Slechts 62 keer trokken The Reds aan het korste eind. Het seizoen voor Klopp aan het roer kwam op Anfield werd Liverpool nog zesde. In het jaar dat Klopp tussentijds instapte zelfs slechts achtste. Sindsdien veroverde de traditieclub elk jaar een ticket voor de Champions League.

Prijzenslag
Onder leiding van Klopp is Liverpool terug aan de absolute top gekomen. The Reds werden voor het eerst sinds 1990 kampioen van Engeland, veroverden de Champions League en het WK voor clubteams. Ook de League Cup en de Europese Super Cup werden aan het prijzenkabinet toegevoegd.

De Champions League- en Europa League-finale werden ook nog verloren, net als de Community Shield, terwijl de FA Cup nog op het lijstje staat. In dat toernooi haalde Liverpool dit jaar echter de finale. Op Wembley wacht Chelsea. Na de uitstekende heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League is er een reële kans dat nog een finale volgt, terwijl de titelstrijd in de Premier League nog volop in leven is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.