Nog geen Europese koorts in Friesland: 'FC Twente een flinke uitdaging'

Reacties

SC Heerenveen pakte dit seizoen in de Eredivisie vier punten tegen FC Twente. Desondanks ziet trainer Kees van Wonderen de club uit Enschede als de favoriet voor het tweeluik in de play-offs om Europees voetbal.

Nog geen Europese koorts in Friesland: 'FC Twente een flinke uitdaging'
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Op 18 september won SC Heerenveen thuis met 2-1 van FC Twente, door goals van Milan van Ewijk en Pawel Bochniewicz. Op 4 maart volgde in Enschede een doelpuntrijk 3-3 gelijkspel, met dank aan Van Ewijk, Rami Kaib en een eigen goal van Mees Hilgers. Het is een voorgeschiedenis die de Friese burger moed geeft richting de play-offs, die donderdag van start gaan met een duel in het Abe Lenstra Stadion. Zondag volgt de return in Overijssel.

Van Wonderen: ‘We hebben dit seizoen twee keer kansloos van Ajax verloren, maar tegen alle andere ploegen hebben we aangetoond competitief te kunnen zijn. Ook tegen FC Twente. Dat is ook wat ik in de kleedkamer heb aangegeven, dat moet vertrouwen geven.’ De trainer kan tegen de Tukkers putten uit een volledig fitte selectie.

SC Heerenveen maakt in het seizoenstoetje kans op deelname aan Europees voetbal. Weet de trainer wanneer de Friezen voor het laatst meededen in continentaal verband? Van Wonderen: ‘Het jaartal weet ik niet, maar het was onder Marco van Basten.’ Na twee rondes in de Europa League van het seizoen 2012/13, inderdaad onder Van Basten, plaatsten de Friezen zich nooit meer. Molde FK was destijds de laatste tegenstander.

Van Wonderen: ‘Sindsdien is er bij deze club een hele hoop gebeurd. De grote uitdaging bij deze club is om in dat opzicht terrein terug te winnen, wat vaker in de buurt te komen. Het is ons dit seizoen voor de tweede keer op rij gelukt om deelname voor de play-offs af te dwingen, dat is een goede eerste aanzet. De volgende stap is dat we echt vast om die plaatsen gaan strijden.’

De trainer proeft nog geen Europese koorts in Friesland. ‘Dat zal afhangen van de wedstrijden tegen FC Twente. Als we de finale zouden halen, dan wordt het reëel, dan zal het in en rondom de club meer een thema gaan worden. Op dit moment is het vooral reëel om te zeggen dat FC Twente een flinke uitdaging voor ons wordt, gezien de vorm waarin ze verkeren.’

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.