NOC*NSF pleit voor heropenen van trainingscentra profclubs

Reacties

Gevoetbald wordt er nog niet, maar in Duitsland zijn de trainingscentra van de (meeste) profclubs alweer een tijdje geopend. Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF vindt het tijd dat ook in Nederland de topsporters weer aan de slag moeten kunnen gaan bij hun verenigingen.

NOC*NSF pleit voor heropenen van trainingscentra profclubs
© Pro Shots

Hendriks heeft bij het kabinet gevraagd om een verruiming van de trainingsmogelijkheden. 'We denken dat de topsport er klaar voor is', zegt de technisch directeur van NOC*NSF zondagavond in de uitzending van Studio Sport. 'We hebben protocollen ontwikkeld, in samenspraak met het RIVM. Topsporters zijn in staat in een beschermde omgeving in kleine groepjes te trainen, met inachtneming van de regels uiteraard.'

Ruim een maand geleden nam NOC*NSF de beslissing om alle sportfaciliteiten te sluiten in verband met de coronacrisis. Bij het heropenen van enkele trainingsaccomodaties gaat het volgens Hendriks concreet om de centra van olympische en paralympische sporters en betaaldvoetbalorganisaties. De voetballers uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zitten nu al weken thuis.

In het huidige Eredivisie-seizoen staan nog acht volledige speelronden op het programma, plus twee inhaalduels, play-offs en nacompetitievoetbal. Ook moet er nog een bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht afgewerkt worden. De burgemeesters van verschillende grote steden in Nederland hebben aangegeven dat zij alle evenementen tot de zomer zouden willen afgelasten. Zij willen graag zien dat de KNVB zich op het nieuwe seizoen richt.

De voetbalbond wil vooral afwachten waar het kabinet dinsdag mee komt. 'Als de regering deze oproep dinsdag overneemt en dat bij het kabinetsbesluit bekendmaakt, schept dat duidelijkheid. Dan kunnen wij verder aan de slag', zo liet een woordvoerder weten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.