'No-brainer' voor Ten Hag: Timber uitgeroepen tot Talent van het Jaar

Reacties

Jurriën Timber volgt ploeggenoot Ryan Gravenberch op als Talent van het Jaar. De Ajax-verdediger nam de Marco van Basten Award woensdag na de kampioenswedstrijd tegen SC Heerenveen in ontvangst.

'No-brainer' voor Ten Hag: Timber uitgeroepen tot Talent van het Jaar
© Pro Shots

Na Dusan Tadic en Daley Blind is Timber dit seizoen de Ajacied met de meeste speelminuten in de Eredivisie. De twintigjarige verdediger kan terugblikken op een sterk seizoen en geldt bovendien als talisman, want met Timber in de gelederen verloor de kersvers landskampioen dit kalenderjaar geen enkele keer. Tijdens de nederlaag bij Go Ahead Eagles ontbrak hij vanwege een blessure.

Een week voor de uitglijder in De Adelaarshorst toonde Timber aan ook aanvallend van waarde te zijn. Op bezoek bij Willem II schoot hij Ajax in de 81ste minuut naar een zwaarbevochten overwinning. Ook tegen SC Cambuur (9-0) en RKC Waalwijk (0-5) was de Oranje-international trefzeker. Trainer Erik ten Hag, die samen met zijn collega's van de technische staf de winnaar bepaalde, noemde de uitverkiezing van Timber een 'no-brainer'.

Martínez
Lisandro Martínez mag zich een jaar lang Ajacied van het Jaar noemen. De Argentijn kreeg over het hele seizoen gemeten de beste beoordeling bij de Man of the Match-verkiezing van de supportersvereniging. Martínez, die de laatste weken ontbrak vanwege een spierblessure, is de opvolger van Tadic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.