Nijland kan op bezoek bij VVV invallersrecord evenaren

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. VVV-Venlo speelt na twee uitwedstrijden weer eens thuis, tegen PEC Zwolle.

Nijland kan op bezoek bij VVV invallersrecord evenaren
 
Speelronde6
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterBas Nijhuis

• In de eerste vijf speelrondes leed VVV-Venlo slechts één nederlaag, tegen Ajax. Ook PEC Zwolle ging slechts eenmaal onderuit. Omdat de ploeg van John van 't Schip één keer vaker won, heeft PEC twee punten meer dan VVV: tien om acht.

• Een Eredivisie-klassieker is VVV-Venlo - PEC Zwolle niet bepaald. Pas voor de zesde keer reizen de Zwollenaren naar Limburg voor een duel op het hoogste niveau. De balans is in evenwicht met twee zeges voor beide teams. Eenmaal rolde er een gelijkspel uit de bus.

• VVV-Venlo sprokkelde in de eerste vijf competitieduels al acht punten bijeen. De laatste keer dat de Limburgers in een Eredivisie-seizoen al voor de maand november deze oogst bij elkaar hadden, dateert uit 2009/10.

VVV-Venlo pakt in extremis punt tegen Vitesse.

• Tijdens de eerste vijf speelrondes trof VVV-Venlo liefst drie keer doel in de negentigste minuut of later. Daarmee zijn de Limburgers samen met Heracles het best of dreef in de absolute slotfase van wedstrijden.

• Veel draait dit seizoen om Clint Leemans bij VVV-Venlo. De middenvelder is niet alleen medeclubtopscorer (twee goals), maar is ook de VVV-speler met de meeste schoten, het hoogste aantal gecreëerde kansen, de meeste passes én de meeste voorzetten.

Van 't Schip stuurde de eerste vijf competitieduels telkens dezelfde basiself het veld in bij PEC. De laatste teams die dat in de eerste zes Eredivisie-wedstrijden deden, waren Vitesse en Sparta (beide in 1991/92).

PEC Zwolle in eigen huis langs Heracles Almelo

• Stef Nijland is al 96 keer ingevallen in de Eredivisie. Nog één invalbeurt en de aanvaller van PEC Zwolle evenaart het Eredivisie-record van Regillio Simons.

• In de laatste veertien uitwedstrijden in de Eredivisie kreeg PEC Zwolle telkens minimaal één doelpunt om de oren. De slechtste serie sinds 2011-2012 (twintig duels buitenshuis zonder clean sheet).

De laatste vijf edities van VVV-Venlo - PEC Zwolle:

SeizoenUitslag
1978/792-3
1986/871-1
1987/885-0
1988/896-2
2012/130-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.