Nijkamp vertrekt naar MLS, PEC presenteert opvolger

Reacties

PEC Zwolle neemt afscheid van zijn technisch directeur. Gerard Nijkamp gaat aan de slag in Amerika bij FC Cincinnati. Daar wordt hij general manager/sportsdirecteur. PEC heeft ook meteen een opvolger bekendgemaakt: Mike Willems.

Nijkamp vertrekt naar MLS, PEC presenteert opvolger

De overgang van Nijkamp naar de MLS-club kondigde zich al enige tijd aan, maar is nu bevestigd door PEC. De 49-jarige Nijkamp was sinds 2012 werkzaam als td bij de Eredivisie-club. In die periode won hij de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal met de Zwollenaren.

'De club PEC Zwolle zit diep in mijn hart. De prijzen die we de afgelopen jaren hebben gewonnen waren absolute hoogtepunten. Hoewel ik het jammer vind dat ik nu een afslag neem, ben ik ervan overtuigd dat de club de weg omhoog zal blijven vinden. Uiteraard ben ik heel blij en dankbaar dat PEC mij deze kans gunt. Ik kijk enorm uit naar de werkzaamheden bij mijn nieuwe club FC Cincinnati in de MLS. Ik wens mijn opvolger heel veel succes toe', vertelt Nijkamp op de clubsite, waar ook voorzitter Adriaan Visser toelichting geeft.

'Als we iemand bij PEC Zwolle deze stap gunnen, dan is het Gerard wel. Hij heeft er mede voor gezorgd dat onze club de afgelopen jaren een prachtige groei heeft doorgemaakt met bijbehorende prijzen. Zijn werk wordt nu beloond met een overstap naar een fantastische competitie. Dat neemt echter niet weg dat het enorm spijtig is voor ons. Anderzijds weten we als geen ander hoe de voetbalwereld in elkaar steekt. Wij bedanken Gerard voor zijn tomeloze inzet de voorbije jaren. Op zeer korte termijn zullen wij een vervanger van Gerard aanstellen.'

Opvolger
Mike Willems is dus de opvolger van Nijkamp. De 48-jarige Zwollenaar was in de jaren tachtig actief als voetballer voor PEC en was daarna werkzaam in het bedrijfsleven en als senior scout voor PEC. 'Dit is voor mij het juiste moment om mijn visie, ervaring en netwerk in te zetten als technisch manager bij onze mooie club. De komende periode zullen we ons vol richten op het formeren van een sterke selectie', reageert hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.