Nijkamp twijfelt niet over Stam: 'Hij is gewoon een heel goede trainer'

Reacties

De trainersloopbaan van Jaap Stam wil nog niet echt van de grond komen. Volgens Gerard Nijkamp heeft dat niets te maken met de kwaliteiten van de voormalig international, die momenteel zonder club zit. 

Nijkamp twijfelt niet over Stam: 'Hij is gewoon een heel goede trainer'
© Pro Shots

Nijkamp gaf Stam in het seizoen 2018/19 de kans als hoofdtrainer van PEC Zwolle. Daar bleef de trainer niet lang, omdat hij al snel werd aangetrokken door Feyenoord. Het avontuur in Rotterdam werd geen succes en een paar maanden nadat Stam was opgestapt, haalde Nijkamp de coach naar de Verenigde Staten. Daar kreeg de ex-verdediger het voor het zeggen bij FC Cincinnati.

Onder leiding van Stam kwam Cincinnati niet weg van de onderste plek in de Eastern Conference van de Major League Soccer. In september van het afgelopen kalenderjaar werd hij ontslagen. Nijkamp was even daarvoor zelf al vertrokken bij de Amerikaanse laagvlieger en werkt sinds december voor Sparta Rotterdam.

Volgens Nijkamp heeft Stam het prima gedaan in de VS. 'Jaap heeft echt het maximale eruit gehaald bij Cincinnati', zegt de td tegen VI. 'Dat zie je niet terug aan de resultaten, maar binnen zijn verantwoordelijkheid hij heeft hij wel écht wat neergezet. Jammer dat dit in de voetballerij altijd teniet wordt gedaan door de stand op de ranglijst. Jaap is gewoon een heel goede trainer.'

Bij Sparta moest Nijkamp op zoek naar een aanstaande opvolger voor Henk Fraser, die na dit seizoen vertrekt. Heeft hij in die zoektocht nog aan een derde samenwerking met Stam gedacht? 'Nee, maar vooral omdat ik de ambitie van Jaap ken en ik weet hoe hij kijkt naar het werken in Nederland en naar het werken op het niveau van, met alle respect, Sparta. Zeg voor de toekomst nooit nooit, maar voor nu wist ik dat ik Jaap niet op de lijst hoefde te zetten', aldus Nijkamp.

Lees in de VI van deze week of via VI PRO een uitgebreid interview met Gerard Nijkamp.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.