Nigel de Jong: 'Robben nog steeds één van de beste spelers ter wereld'

Reacties

Nigel de Jong verheugt zich op het weerzien met Arjen Robben. Zaterdag treffen de twee Nederlanders elkaar in de Bundesliga tijdens het competitieduel tussen FSV Mainz 05 en Bayern München.

Nigel de Jong: 'Robben nog steeds één van de beste spelers ter wereld'

'Arjen trekt vanaf de zijkant regelmatig naar het centrum, dus we zullen elkaar wel tegenkomen in het veld', blikt de controlerende middenvelder in gesprek met Voetbal International vooruit. 'Ik heb vaker tegen hem gespeeld en we kennen elkaar natuurlijk goed van onze tijd bij het Nederlands elftal. Wedstrijden tegen een topclub als Bayern zijn sowieso de mooiste om te spelen. Het is heerlijk om weer op het hoogste niveau actief te zijn. Natuurlijk wordt het een zware wedstrijd tegen Bayern, maar we moeten geen angst hebben. Niet voor Arjen, niet voor Bayern, voor niemand.'

Mainz-aanwinst De Jong maakte begin januari de overstap van Galatasaray, waar de 33-jarige Amsterdammer op een dood spoor was geraakt. In de eerste competitiewedstrijd na zijn transfer maakte hij meteen zijn debuut, in de basis tegen Hannover 96 (2-3). Een week later boekte De Jong zijn eerste zege met Mainz, tegen VfB Stuttgart (3-2). Naast zijn voetballende inbreng vervult de routinier een mentorrol in de jonge selectie van trainer Sandro Schwarz. De doelstelling van Mainz, momenteel vijftiende op de ranglijst, is lijfsbehoud in de Bundesliga.

De laatste keer dat De Jong en Robben tegen elkaar uitkwamen was eind september 2011, al was dat zeer kortstondig. Tijdens een poulewedstrijd in de Champions League tussen Bayern München en Manchester City (2-0) kwam De Jong aan Engelse kant kort na rust in het veld voor Edin Dzeko. Robben viel bij Bayern pas in blessuretijd in, voor Franck Ribéry. Bij de return in Manchester was Robben afwezig vanwege griep.

Bij hun volgende ontmoeting, komende zaterdag, staan beide spelers naar verwachting in de basisploeg van hun club. Robben kampte eind vorig jaar met een ontstoken zenuw in zijn heup, maar was de laatste drie competitieduels van Bayern weer van de partij. 'Arjen zorgt ontzettend goed voor zijn lichaam, doet er alles aan zo lang mogelijk op topniveau te kunnen spelen', weet De Jong. 'En dat lukt hem al een jaar of vijftien, bij de grootste clubs van Europa, met een flinke prijzenkast inmiddels. Dat kunnen weinig spelers hem nazeggen. Voor mij is Arjen nog steeds één van de beste spelers ter wereld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.