Nieuwkoop verrast met transfer naar Union Sint-Gillis

Reacties

Bart Nieuwkoop ondergaat vrijdag zijn medische keuring bij Union Sint-Gillis. Daarna tekent hij een driejarig contract bij de kampioen uit de Belgische Tweede Klasse en laat daarmee Feyenoord definitief achter zich.

Nieuwkoop verrast met transfer naar Union Sint-Gillis
© Pro Shots

Het is een verrassende move van de rechtsback die lang wachtte op een nieuwe aanbieding van Feyenoord. Toen die uitbleef, schakelde zaakwaarnemer Ali Dursun snel door en keek Nieuwkoop verder. Er was voldoende interesse, maar Union Sint-Gillis (dat dit seizoen dus is gepromoveerd naar het hoogste niveau) kwam met het beste verhaal.

De club uit Brussel behoort tot de oudste en meest succesvolle in de historie van het Belgische voetbal. Na Anderlecht en Club Brugge is het de club met de meeste landstitels achter haar naam. La Vieile Dame is nu bezig aan een revival, sinds het een samenwerkingsverband sloot met Brighton Hove & Albion. Union maakt volgend seizoen zijn rentree in de Belgische Eerste Klasse.

Nieuw hoofdstuk
Voor Nieuwkoop begint daarmee een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Hij schopte het van de jeugd tot het eerste elftal van Feyenoord, waar hij door pech en blessures nooit definitief wist door te breken. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor Willem II. Dit jaar had hij een basisplaats, toen hij wederom geblesseerd raakte en zijn plek verloor aan Lutsharel Geertruida.

Ondanks zijn fysieke tegenslag veroverde Nieuwkoop liefst vijf prijzen bij Feyenoord. De verdediger maakte in 2017 zijn opwachting in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo. Door de bal snel in te gooien had Nieuwkoop een riant aandeel in de vroege 1-0 van Dirk Kuijt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.