Nieuwkomer Willian steelt direct de show bij Arsenal

Reacties

Arsenal is het nieuwe Premier League-seizoen begonnen met een zege op promovendus Fulham. Topaankoop Gabriel Magalhães was bij zijn debuut trefzeker, maar het was vooral die andere Braziliaanse zomeraanwinst (Willian) die meteen zijn meerwaarde bewees voor de ploeg van Mikel Arteta.

Nieuwkomer Willian steelt direct de show bij Arsenal
© Pro Shots
Fulham
Fulham
0 - 3
Arsenal
Arsenal

Arsenal eindigde in het afgelopen seizoen zeer teleurstellend als achtste, maar won wel de FA Cup en het Community Shield. Arteta heeft het volledige vertrouwen van de clubleiding om wat moois op te bouwen in het Emirates Stadium en haalde deze zomer tot dusver twee nieuwe spelers binnen. Willian kwam transfervrij over van Chelsea, Gabriel werd voor ruim 25 miljoen euro overgenomen van Lille.

De twee Brazilianen begonnen tegen Fulham, dat vorig seizoen via de play-offs terugkeerde naar de Premier League, direct in de basis. Gabriel kende geen gelukkige start, toen er na een foute terugspeelbal van Ainsley Maitland-Niles miscommunicatie was met Bernd Leno en Aboubakar Kamara een vroege kans kreeg om Fulham op voorsprong te zetten. Leno voorkwam dit. De keeper, terug van een zware blessure, stond even later ook op de juiste plek om een schot van Denis Odoi te kunnen keren.

De openingsfase was dus voor Fulham, maar het was Arsenal dat in de achtste minuut op voorsprong kwam. Fulham-verdediger Tim Ream wist een schot van Granit Xhaka niet weg te werken, waarna Willian op Marek Rodak stuitte. De keeper kon Willians inzet niet klemmen en van dichtbij opende Alexandre Lacazette de score. Hij werd daarmee de eerste speler die vaker dan eens de eerste Premier League-goal van een seizoen maakte: Lacazette deed dat in 2017/18 ook al, toen tegen Leicester City. 

Arsenal bleef in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij en Willian liet zich daarbij gelden. Alle achttien passes die de smaakmaker voor rust verstuurde kwamen aan en uit een vrije trap kwam hij bovendien dicht bij zijn eerste Arsenal-treffer. Willian had echter de pech dat de bal op de paal uiteen spatte. Ook Mohamed Elneny (terug van een verhuurperiode bij Besiktas), Xhaka en Pierre-Emerick Aubameyang slaagden er voor de onderbreking niet in om de marge van Arsenal verder op te schroeven.

In het eerste kwartier na rust liepen de bezoekers dan alsnog verder uit. Uit een hoekschop van Willian kopte Gabriel de 0-2 binnen, waarna Willian niet veel later ook de aangever was bij de 0-3. De Braziliaan vond Aubameyang op de linkerflank en Arsenals topscorer van het afgelopen seizoen schoot met veel overtuiging raak. Zo was Willian bij zijn eerste optreden voor Arsenal meteen bij drie doelpunten direct betrokken. Met twee assists heeft hij bovendien al evenveel goals voorbereid als Mesut Özil in het afgelopen seizoen. De Duitse grootverdiener zat opnieuw niet bij de wedstrijdselectie van The Gunners.

Willian werd een kwartier voor tijd vervangen door recordaankoop Nicolas Pépé en zag Arsenal vanaf de bank nooit in de problemen komen. Fulham (dat nog zonder aanwinst Kenny Tete was) deed nog wel zijn best om iets terug te doen, maar had vooral geluk dat de overwinning van Arsenal niet nog ruimer uitviel. De ploeg van Arteta kende zo een positieve start van het seizoen en neemt het in de tweede speelronde opnieuw op tegen een stadgenoot: dan komt West Ham United op bezoek. Voor Fulham wacht volgende week de uitwedstrijd bij Leeds United.

Op deze manier gaat Arsenal met Arteta en Aubameyang de Engelse top bestormen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.