Nieuwkomer Darfalou goud waard voor VVV in kelderkraker tegen RKC

Reacties

De nieuwkomers hebben RKC Waalwijk zaterdag niet aan een zege geholpen in de degradatiekraker tegen VVV-Venlo. De ploeg van trainer Fred Grim gaf in eigen huis een voorsprong uit handen en zag dat VVV-nieuweling Oussama Darfalou zich kroonde tot matchwinner.

Nieuwkomer Darfalou goud waard voor VVV in kelderkraker tegen RKC
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

RKC Waalwijk startte met liefst drie nieuwelingen aan de kelderclash: Richard van der Venne, Stefan Velkov en Emil Hansson. Laatstgenoemde was formeel gezien natuurlijk geen nieuw gezicht: de Zweed had vorig seizoen een groot aandeel in de promotie van de Brabanders. Bij Hannover 96 groeide hij in de eerste seizoenshelft echter niet uit tot onomstreden kracht, waardoor de Tweede Bundesliga-club hem deze maand stalde in Waalwijk.

Hansson ging al snel door waar hij vorig seizoen mee was geëindigd: belangrijk zijn voor RKC. Na een scrimmage joeg de jeugdinternational van Zweden de bal hoog in het doel. VVV-Venlo was nu aan zet, maar de equipe van Hans de Koning dwong lange tijd maar weinig mogelijkheden af. Pas vlak voor rust dwong Peter van Ooijen keeper Etienne Vaessen met een kopbal tot een redding.

© Pro Shots

Na rust werd het er niet beter op in Waalwijk. Tobias Pachonik en Simon Janssen waagden namens VVV zwakke pogingen en RKC kwam ook niet vaak dicht bij het Venlose doel. Pas halverwege de tweede helft was John Yeboah dicht bij de gelijkmaker na een scrimmage waarbij RKC de bal ternauwernood kon tegenhouden. Toch kwam VVV daarna langszij. Johnathan Opoku kreeg nauwelijks weerstand van de defensie van RKC, wurmde zich langs de verdedigers en schoot via een Waalwijks been raak.

RKC zocht daarna meteen de aanval, aangezien de Waalwijkse ploeg met een punt weinig zou opschieten. Van der Venne testte Thorsten Kirschbaum met een schot, maar zag het vervolgens aan de andere kant 1-2 worden. Spits Oussama Darfalou, die op huurbasis overkwam van Vitesse en eerder tegen PSV debuteerde, hield een dieptepass net binnen het veld en kwam in duel met RKC'er Velkov. De nieuwkomer in de Waalwijkse defensie liet zich echter aftroeven, waarna Darfalou op het doel afging, Vaessen omspeelde en voor 1-2 zorgde. Daarmee was de wedstrijd beslist in het voordeel van VVV, dat nu acht punten meer heeft dan RKC.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.