Nieuwe uitblinkers laten zich zien in ruime bekerzege Groningen

Reacties

FC Groningen heeft aan de hand van unusual suspects de volgende ronde van het TOTO KNVB-Bekertoernooi bereikt. De club versloeg Helmond Sport woensdagavond met ruime cijfers, wat een mooie opsteker was voor de nummer vijftien van de Eredivisie.

Nieuwe uitblinkers laten zich zien in ruime bekerzege Groningen
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
4 - 0
Helmond Sport
Helmond Sport

Tegen Helmond Sport bracht trainer Danny Buijs vooral voorin zijn wijzigingen in de basisopstelling aan, zo startten Romano Postema en Daleho Irandust tegen de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie. Uitgerekend dat duo zorgde ervoor dat de Eredivisionist in de tweede helft achterover kon leunen richting de tweede ronde van het Nederlandse bekertoernooi.

In de negentiende minuut bediende Irandust zijn teamgenoot Postema, die kapte en raak schoot. Vooral de behendige actie van Irandust, waarmee Maxime De Bie werd uitgespeeld, was een lust voor het oog. Enkele minuten later was de Zweedse aanwinst zelf trefzeker, ditmaal op aangeven van Postema. Hij troggelde De Bie de bal af en legde af op de trefzekere Irandust.

Zo greep de aanvallende middenvelder samen met Postema zijn kans in de bekerwedstrijd. Er werd veel verwacht van de creatieveling met Iraanse roots, maar mede door medische klachten kwamen de kwaliteiten er nog lang niet altijd uit bij Irandust.

Dat gaat ook op voor Postema. De spits wordt al jaren als groot talent gezien, maar in 23 Eredivisie-duels (21 invalbeurten) scoorde hij nog niet. Sterker nog: de goal in de negentiende minuut was zijn eerste in de hoofdmacht van FC Groningen. Voor rust plakte Postema er nog een tweede treffer aan. Hij kreeg de bal met ietwat geluk, maar schoot overtuigend raak voor de 3-0.

In de tweede helft viel nog één goal en ook die werd gemaakt door een speler die niet vaak op het scorebord verscheen dit seizoen. Jørgen Strand Larsen stond al acht duels op rij droog, maar kon tegen Helmond Sport eindelijk zijn tweede van het seizoen maken. Op aangeven van Damil Dankerlui kopte hij binnen voor de laatste goal van de avond.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.