Nieuwe tikken voor FC Emmen: weer een oorwassing, weer smaakmaker geblesseerd

Reacties

De voorbereiding van FC Emmen verloopt vooralsnog bepaald niet van een leien dakje. Dinsdagavond volgden de volgende twee dompers voor de ploeg van trainer Dick Lukkien. Niet alleen werd er met 1-4 ruim verloren van streekrivaal FC Groningen, ook viel smaakmaker Nikolai Laursen geblesseerd uit.

Nieuwe tikken voor FC Emmen: weer een oorwassing, weer smaakmaker geblesseerd
© Pro Shots

Voor de Emmenaren begon de voorbereiding vrijdagavond al dramatisch. Aan de Oude Meerdijk was eerstedivisionist SC Cambuur met liefst 2-5 te sterk. Naar aanleiding van die oorwassing sprak trainer Lukkien de hoop uit dat zijn ploeg zich zou herstellen. Hij zocht de schuld voor die dikke nederlaag echter ook bij zichzelf. 'Ik heb geprobeerd om twee gelijkwaardige teams te maken, maar achteraf is gebleken dat zij niet goed genoeg waren om Cambuur tegenstand te bieden. Dat had ik beter moeten inschatten', zo sprak hij maandagavond voorafgaand aan FC Groningen-thuis tegenover FOX Sports.

Ondanks die zelfkritische conclusie was FC Emmen maandag wederom vele male minder dan de tegenstander. De eerste tik volgde na ruim een halfuur, toen Laursen met een hamstringblessure naar de kant moest. En dat was pijnlijk, aangezien hij tijdens de wanvertoning tegen Cambuur met twee goals de enige Emmenaar was die zich positief wist te onderscheiden. Dat was al de tweede personele domper in een paar dagen tijd, aangezien Sergio Peña dinsdag ontbrak met een tegen Cambuur opgelopen hamstringblessure. Dat lijkt evenwel mee te vallen, meldde Lukkien.

Jonkies
Niet lang na het uitvallen van Laursen werd het ook nog 0-1, door een rake volley van Ajdin Hrustic. Na dramatisch verdedigen van FC Groningen-verdediger Amir Absalem mocht Glenn Bijl op slag van rust nog wel de gelijkmaker binnenschieten, maar na de pauze ging het helemaal mis voor FC Emmen. De 1-2 viel nadat Bijl de bal bij een poging tot onderscheppen meegaf aan Groningen-talent Remco Balk. Die hield het hoofd koel en legde de bal breed op Abdi El Kharbachi, die simpel binnenschoot.

Bij FC Groningen deed Arjen Robben nog niet mee, hij zal vrijdag tegen PEC Zwolle waarschijnlijk zijn eerste speelminuten sinds zijn rentree gaan maken, maar er was wel het debuut van de van Willem II overgekomen Damil Dankerlui. Het waren echter de jonkies die de aandacht trokken. De 1-3 leek een herhaling van de 1-2 te worden: Balk legde breed op El Kharbachi, maar Emmen-verdediger Behadil Sabani schoot de bal in zijn eigen doel. Het slotakkoord was voor El Kharbachi, die met een droge knal in de korte hoek voor de eindstand tekende. Daarmee bezorgde hij FC Emmen en Lukkien de nodige kopzorgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.