Nieuwe tik voor AS Monaco goed nieuws voor Memphis

AS Monaco heeft zaterdagavond opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij middenmoter Guingamp werd het 3-1, nadat de Monegasken ruim zeventig minuten met een man minder speelden. De nederlaag voor de huidige nummer twee van de Ligue 1 is goed nieuws voor Olympique Lyon, dat de kans op rechtstreekse plaatsing voor de Champions League ziet toenemen.

Na exact twintig minuten ging het voor de bezoekers al mis. Een volley van Marcus Thuram (de 20-jarige zoon van ex-international Lilian, geheel rechts op de foto) leek binnen te vliegen, maar Monaco-verdediger Jemerson hield de bal met zijn arm uit het doel. De Braziliaan moest met rood inrukken en kreeg een penalty tegen, het buitenkansje was geen enkel probleem voor Jimmy Briand (links op de foto). Door een weergaloze treffer van Étienne Didot stond het bij rust zelfs al 2-0: hij nam een corner ineens op de slof en ramde de bal in de verre hoek.

Ook na de pauze waren de tien van Monaco niet in staat een vuist te maken tegen Guingamp. De tweede helft was anderhalve minuut bezig, toen Thuram profiteerde van een overstapje van Briand, om vervolgens de 3-0 binnen te schieten. De 3-1 van Almamy Touré was niet meer dan een eretreffer. Het verlies volgt zes dagen nadat Monaco werd vernederd door Paris Saint-Germain (7-1), dat daardoor de landstitel pakte.

De nieuwe nederlaag van Monaco is vooral weer goed nieuws voor Lyon, dat weer volop zicht heeft op plek twee. Die positie betekent aan het einde van de rit een rechtstreeks Champions League-ticket. Met nog vier duels te gaan heeft de ploeg van Memphis en Kenny Tete (net als Olympique Marseille) nog maar een puntje minder dan Monaco. Hoewel Lyon-uitblinker Memphis eerder dit weekend nog in kraakheldere taal aangaf niet met de concurrentie bezig te zijn, zal ook de Oranje-international blij zijn met de struikelpartij van de kampioen van vorig jaar.