Nieuwe talenten kloppen op de deur bij Ajax

Reacties

Ajax investeerde in de afgelopen weken tientallen miljoenen in versterkingen van buitenaf. In de afgelopen weken lieten echter ook nieuwe eigen talenten zich nadrukkelijk gelden.

Nieuwe talenten kloppen op de deur bij Ajax

Behalve Carel Eiting en Noussair Mazraoui, die deze voorbereiding een sterke indruk maken, klopten ook twee nieuwe jeugdspelers nadrukkelijk op de deur. De pas zestienjarige Ryan Gravenberch maakte indruk met zijn kwaliteiten, terwijl Noa Lang in twee oefenduels (FCSB en Wolves) zelfs een basisplaats afdwong.

Lang liet zich in de voorbije weken positief gelden met zijn creativiteit en individuele actie. De negentienjarige buitenspeler was trainer Erik ten Hag vorig seizoen al opgevallen. 'We staan open voor wat er zich vanuit de eigen jeugd aandient, en die hebben we in de voorbije weken ook nadrukkelijk kansen geboden', zegt Ten Hag. 'Noa laat zich eigenlijk al vanaf januari vorig seizoen zien. Hij deed het ook goed bij Jong Ajax, maar raakte geblesseerd aan zijn knie en moest een operatie ondergaan.'

'Toen we een maand geleden de voorbereiding startten, was hij nog niet helemaal klaar met zijn revalidatieproces, maar in de afgelopen weken maakt hij een goede indruk', vervolgt de trainer over Lang, die als vleugelaanvaller maar ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. 'Het is te hopen dat hij dat de komende tijd kan voortzetten.'

Ajax sluit vrijdag het trainingskamp in Engeland af. De selectie vliegt na de ochtendtraining terug naar Amsterdam, waar de ploeg zich de komende dagen voorbereidt op het eerste duel met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League.

'De klok is de grootste tegenstander van Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.