Nieuwe stap richting eventueel debuut van supertalent Moukoko

Reacties

Het is heel goed mogelijk dat Youssoufa Moukoko nog dit jaar zijn officiële debuut gaat maken in het eerste elftal van Borussia Dortmund. De nog maar vijftienjarige spits brak al diverse records in de jeugdelftallen van de club, maar heeft nu een rugnummer gekregen voor bij het eerste elftal. Mogelijk debuteert Moukoko met nummer 18 op zijn rug.

Nieuwe stap richting eventueel debuut van supertalent Moukoko
© Pro Shots

Moukoko speelde zichzelf de afgelopen jaren in de internationale kijker door seizoen na seizoen aan de lopende band te scoren. In totaal staat hij op 128 goals, die hij maakte voor Borussia Dortmund Onder-19 en Onder-17. De 128 doelpunten maakte Moukoko in slechts 84 wedstrijden en dat deed hij ook nog eens tegen spelers die gemiddeld twee jaar ouder waren.

De hype rondom Moukoko ontstond razendsnel, maar er werd ook gebagatelliseerd door Borussia Dortmund. Toch heeft de club besloten om hem bij het eerste elftal te halen, waar hij dus een rugnummer kreeg en mag meetrainen met de groep. Door een wijziging in de regelgeving kan Moukoko straks in november debuteren in de Bundesliga, als hij zestien is geworden.

Directeur Michael Zorc zegt dat Moukoko deze kans bij de selectie heeft verdiend, maar dat de fans niet direct van een debuut uit moeten gaan dit jaar. 'Youssoufa hoort bij de selectie en moet geïntroduceerd worden in het profvoetbal. Hij is een zeer groot talent, maar ook nog steeds erg jong. Hij zit bij de selectie, maar het idee is dat hij straks gaat spelen voor de Onder-19. Het is belangrijk dat hij veel speelminuten blijft maken', aldus Zorc tegenover Ruhr Nachrichten.

Over talent in de spits heeft Dortmund in ieder geval niet te klagen. Sinds januari speelt Erling Haaland voor de club, in zijn eerste maanden maakte de Noorse spits dertien goals in vijftien Bundesliga-wedstrijden. Dortmund werd dit seizoen tweede in de Bundesliga, in de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt de club tegen onder andere Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.