'Nieuwe' smaakmaker staat op bij Engeland: 'Voelde als een tweede debuut'

Reacties

Zonder te scoren of een assist te leveren, eiste James Maddison toch een hoofdrol op in de EK-kwalificatiewedstrijd van Engeland tegen Oekraïne (2-0). De spelmaker van Leicester City krijgt veel complimenten voor zijn optreden op Wembley.

'Nieuwe' smaakmaker staat op bij Engeland: 'Voelde als een tweede debuut'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
2 - 0
Oekraïne
Oekraïne

Maddison debuteerde in 2019 al voor Engeland, maar kwam sindsdien nooit meer in actie voor The Three Lions. Het is al jaren een doorn in het oog van de Engelse voetballiefhebbers en ook van de middenvelder zelf. Zondagavond, drieënhalf jaar na zijn vuurdoop, kreeg Maddison eindelijk weer eens de kans. Hij maakte zijn basisdebuut tegen Oekraïne en stelde niet teleur.

In een vrije rol op links voerde Maddison zijn defensieve taken uit, maar blonk hij vooral in creatief opzicht uit. In totaal creëerde hij vijf kansen bij zijn basisdebuut, de laatste die dat voor elkaar kreeg was Theo Walcott in 2008. Daarbij kreeg hij zelf ook twee mogelijkheden, maar helaas voor Maddison wilde de bal er niet in.

Toch kreeg hij achteraf veel complimenten. Sky Sports beoordeelt zijn optreden met een 8, terwijl BBC-analyticus Chris Sutton de spelmaker 'undroppable' noemt, met andere woorden: die kun je er niet meer uit halen. Ook bondscoach Gareth Southgate is lovend: 'We wilden James sowieso opstellen, want hij doet het heel goed bij zijn club en we wisten dat hij goed mee zou kunnen', zegt hij in gesprek met de BBC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'James was verdedigend solide, waardoor Oekraïne niet door ons heen kon spelen. Ook aan de bal was hij uitstekend', aldus de bondscoach. Ploeggenoot Bukayo Saka had ook een compliment over voor Maddison: 'James speelde een fantastische wedstrijd en had echt een doelpunt verdiend', vond de Arsenal-aanvaller.

Daarna kwam ook Maddison zelf aan het woord: 'Dit voelde bijna als een tweede debuut, het was zo lang geleden!', zei hij bij de BBC. 'Ik heb hier hard voor gewerkt. Ik houd van voetbal en wilde heel graag terug bij de selectie komen. Als ambitieuze voetballer is het altijd lastig om je vrienden te zien spelen, terwijl jij thuis op de bank zit', gaf Maddison toe.

'Ik ben trots om er weer te zijn en ik hoop dat ik het vertrouwen van de manager heb gewonnen vanavond. Ik luister verder niet naar de media. Ik wist dat ik de manager op andere gedachten kon brengen door goed te spelen voor Leicester. Het ging oké vanavond, ik ben altijd kritisch op mezelf. Maar met het team is het een briljante start van de kwalificatie.'

EK-kwalificatie

Stand Groep C EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Italië
8
4
2
2
16-9
+7
14
3
Oekraïne
8
4
2
2
11-8
+3
14
4
Noord-Macedonië
8
2
2
4
10-20
-10
8
5
Malta
8
0
0
8
2-20
-18
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.