'Nieuwe gegadigde voor Newcastle-overname, met steun van Shearer'

Reacties

De fans van Newcastle United hoeven net als eigenaar Mike Ashley nog niet te wanhopen na het afketsen van de Saoedische overname. Met de Bellagraph Nove Group uit Singapore is er namelijk nog een serieuze gegadigde om de club over te nemen.

'Nieuwe gegadigde voor Newcastle-overname, met steun van Shearer'
© Pro Shots

De BN Group meldde maandag in een statement namelijk zelf dat het gesprekken heeft gevoerd met Ashley. De Britste zakenman wil al langer af wil van de Premier League-club en investeert tot onvrede van de Newcastle-fans daarom weinig meer in de selectie. De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn. Er zou al een intentieverklaring liggen en een week geleden kwam ook het bewijs dat het bedrijf uit Singapore over voldoende financiën beschikt.

In een statement, dat onder meer is verstuurd naar The Sun, stelt de BN Group verder duidelijk dat clubicoon Alan Shearer en oud-speler Michael Chopra de poging steunen. Shearer zou zelfs de positie van manager aangeboden hebben gekregen, maar volgens The Daily Mail is dat onwaarschijnlijk. De oud-spits heeft een goede verstandhouding met Steve Bruce, de huidige manager van Newcastle. Het is niet de verwachting dat hij Bruce wil vervangen.

Hoewel er nog geen sprake is van een akkoord met Ashley, is de BN Group vol vertrouwen dat het lukt de overname af te ronden. De fans van Newcastle zullen het ongetwijfeld met gejuich ontvangen, nadat de Saoedische overname afketste. Een rapport van de Wereldhandelsorganisatie (World Trade Organization) bracht de deal op losse schroeven. Piratenzender beautQ, eigendom van staatsbedrijf Arabsat, zond jarenlang illegaal Engelse competitieduels uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.