Nieuwe domper Liverpool: Klopp moet regisseur wekenlang missen

Reacties

Jürgen Klopp heeft slecht nieuws gekregen van zijn medische staf. Middenvelder Thiago Alcántara is in het gunstigste geval namelijk zeker zes weken uit de roulatie. De Spaanse Braziliaan kampt met een hamstringblessure, meldt The Athletic.

Nieuwe domper Liverpool: Klopp moet regisseur wekenlang missen

Het is een fikse domper voor Klopp. Thiago is een vaste waarde op het middenrif van het elftal van de Duitse oefenmeester. Daarnaast houdt hij weinig smaken over, omdat andere spelers op die positie ook al kampen met blessures. Zo zitten Curtis Jones en Alex Oxlade-Chamberlain nog een tijdje in de lappenmand. Naby Keïta zal binnenkort weer aansluiten bij de groepstraining, maar heeft een achterstand opgelopen.

Buiten dat mist Liverpool met Thiago een cruciale speler. Het is de spelmaker en de regisseur van de ploeg. Tijdens de seizoensouverture tegen Fulham moest hij zich echter laten wisselen door de blessure. In een moordend speelschema houdt zijn afwezigheid in dat Klopp voor ten minste zeven wedstrijden een oplossing moet gaan vinden. Bij die wedstrijden zitten niet de minste affiches.

Over twee weken mist Thiago namelijk al de Engelse klassieker tegen Manchester United. Liverpool gaat dan op bezoek op Old Trafford, maar de middenvelder zal zeker ontbreken. Ook de Merseyside-derby tegen Everton, op Goodison Park, zal Thiago niet halen. De uitwedstrijd tegen Chelsea staat, net als de eerste twee groepsduels in de Champions League, ook op losse schroeven.

Voor Thiago zelf is de blessure ook een streep door de rekening. De middenvelder had zich gericht op het WK in Qatar, maar krijgt nu nauwelijks de kans zich in de selectie te spelen. Dat terwijl de concurrentie bij Spanje groot is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.