Nieuwe blessuredreun voor Ajax: Labyad maandenlang aan de kant

Reacties

Zakaria Labyad blijkt tegen Lille een zeer ernstige knieblessure te hebben opgelopen. De aanvaller van Ajax moet zeker tot medio 2020 toekijken, zo heeft trainer Erik ten Hag zondag laten weten.

Nieuwe blessuredreun voor Ajax: Labyad maandenlang aan de kant
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
2 - 5
Ajax
Ajax

Ajax werd een paar weken geleden getroffen door het nieuws dat vaste waarde David Neres minimaal tot de winterstop niet inzetbaar is vanwege een knieblessure. Daardoor kreeg Labyad in de afgelopen weken de kans: hij mocht in de competitieduels met zijn oude club FC Utrecht en Heracles Almelo (waarin hij zelfs scoorde) en midweeks tegen Lille vanaf het begin spelen, als rechtsbuiten.

In Frankrijk ging het woensdag echter mis. Kort voor rust raakte hij geblesseerd aan zijn knie, waarna hij werd vervangen door jongeling Noa Lang. Na afloop van de 2-5 zege bij FC Twente liet Ten Hag tijdens de persconferentie vervolgens weten dat er zeer slecht nieuws is gekomen voor Labyad. 'Hij gaat dit kalenderjaar niet meer spelen, en ook een groot stuk van het nieuwe kalenderjaar niet', aldus de oefenmeester.

Zo kwam er zondagmiddag bijzonder veel (wisselend) nieuws van het aanvallende blessurefront van Ajax. Lang begon in de basis en scoorde een hattrick tijdens de overwinning in Enschede, waarmee hij aantoonde een prima optie te kunnen zijn voor Ten Hag, maar Quincy Promes viel juist uit met een kuitkwetsuur. De ernst daarvan is nog niet bekend.

'De kracht van de reservebank bepaalt het succes van Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.