Nieuwe blessure Hazard baart bondscoach België zorgen richting EK

Reacties

Eden Hazard heeft nu al evenveel wedstrijden voor Real Madrid gemist als in zeven jaar voor Chelsea en daar komen er nog meer bij. Spaanse media verwachten dat de Belgische aanvaller opnieuw acht weken nodig heeft om te herstellen nu hij andermaal een enkelfractuur heeft opgelopen.

Nieuwe blessure Hazard baart bondscoach België zorgen richting EK
© Pro Shots

Hazard ging zaterdag geblesseerd naar de kant in het competitieduel met Levante, nadat hij pas net was teruggekeerd van eenzelfde blessure die hem al drie maanden aan de kant had gehouden. Nu staat de Belgische topaankoop waarschijnlijk weer twee maanden aan de kant. Daardoor mist hij niet alleen de belangrijke topduels van komende week met Manchester City en Barcelona, maar ook de return tegen City op 17 maart.

De verwachting is dat Hazard pas weer in actie kan komen voor Real tegen de tijd dat de halve finales van de Champions League voor de deur staan. Tot die tijd speelt de ploeg van Zinedine Zidane inclusief de Clásico van komende zondag tegen Barcelona nog acht competitieduels, die de 28-jarige Belg waarschijnlijk allemaal moet missen. En dan te bedenken dat hij al ontbrak in twintig duels van De Koninklijke (en speelde er pas vijftien).

Het zijn evenveel wedstrijden als Hazard door blessures in zeven jaar (!) miste bij Chelsea. Het baart ook bondscoach Roberto Martínez zorgen nu het EK dichterbij komt. 'Er is een goeie communicatie tussen onze medische staf en de medische staf van Real Madrid', vertelde Martinez. 'Dat is goed, want ik maak me zorgen. Eden is normaal een fitte speler en nu heeft hij problemen aan zijn enkel. Daar is hij enkele jaren geleden aan geopereerd.'

Nu is de vraag in hoeverre Hazard nog een aandeel kan hebben in het seizoen van Real en of hij fit aan de aftrap verschijnt van het EK. 'Dit is een heel ongelukkige ontwikkeling', uitte Martínez zijn zorgen bij beIN Sports. 'Het is triest, omdat Eden normaal een heel fitte voetballer is en deze nieuwe blessure een nieuwe tegenslag is. Hij staat nu al bijna drie maanden aan de kant en spelers als Eden moeten op het veld staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer E. Hazard
Meer over E. Hazard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.