Nieuwe beloning voor Liverpool-turbo Robertson in opvallende carrière

Reacties

Liverpool heeft Andrew Robertson met een nieuw, verbeterd contract beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling. De 24-jarige Schot heeft zich in anderhalf jaar tijd opgewerkt tot een van de beste linksbacks van de Premier League.

Nieuwe beloning voor Liverpool-turbo Robertson in opvallende carrière

In 2012 speelde Robertson nog op het derde niveau in zijn vaderland. Vijf jaar later degradeerde hij met Hull City naar het Championship. Liverpool pikte de vleugelverdediger voor negen miljoen euro en dat is met terugwerkende kracht een schijntje. Robertson werkte zich met zijn wilskracht, drive, snelheid en aanvallende impulsen in het elftal van Jürgen Klopp en stond zijn plek niet meer af.

Nog geen jaar na zijn overstap stond Robertson met Liverpool in de Champions League-finale, die verloren werd van Real Madrid. In september 2018 werd Robertson aangewezen als nieuwe aanvoerder van het Schotse elftal. Zijn contractverlenging, tot medio 2024, is een nieuwe mijlpaal.

Klopp is enorm blij met het nieuws. 'Ik herinner me nog dat we hem binnenhaalden in de zomer van 2017. Toen heb ik veel met hem gepraat over "zijn verhaal en zijn reis" en hoe geweldig ik die vond. Die wezen ook op het type persoon en het type speler dat hij voor ons zou zijn. Hij heeft alle verwachtingen overtroffen. Hij mag dan wel uit Glasgow komen, maar alles wat je ziet bij hem schreeuwt Liverpool.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.